1800 litri brāgas un nelegālās cigaretes. Aglonas pusē uziet visu nepieciešamo nelegāla alkohola ražošanai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plastmasas pudeles.
Plastmasas pudeles. Foto: pixabay.com

Aizvadītās nedēļas nogalē Aglonas novada Šķeltovas pagastā likumsargi konfiscēja ievērojamu daudzumu brāgas un nelegālos tabakas izstrādājumus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Iepriekš sākta kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā policija veica kratīšanu 1975.gadā dzimušas personas dzīvesvietā un apkārt esošajā teritorijā. Persona tiek turēta aizdomās par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu.

Kratīšanas laikā, apsekojot arī blakus pieguļošo teritoriju, atrasti aptuveni 1800 litri brāgas un 660 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Pašlaik likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai draud kriminālatbildība. Vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem pārkāpumiem.

Policijā atgādina, ka par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu