Studente izdara pašnāvību, vecāki meitas nāvē vaino universitāti (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Natasha Abrahart

Britu studentes Natašas Abrahartas vecāki meitas pašnāvībā vaino Bristoles Universitāti, kur jauniete mācījusies. Viņi norāda, ka meitene kļuvusi par skolas "nevērības upuri", vēstī medijs "Vice".

"Ja man būtu jāuzskaita cilvēki, kurus pazīstu un kuri varētu sev izdarīt galu, Nataša nekad nebūtu bijuši šajā sarakstā," norādīja nelaiķes māte Margareta.

Foto: Facebook/Natasha Abrahart

Nataša izdarīja pašnāvību dienā pirms konferences, kur viņai būtu jāuzstājas 329 sēdvietu lielas auditorijas priekšā. 20 gadus vecā meitene tika atrasta mirusi savā dzīvoklī.

Viņas vecāki Roberts un Margareta ir iesnieguši prasību apgabaltiesai, apgalvojot, ka universitāte nav "pienācīgi rūpējusies" par viņu meitas "labklājību, veselību un drošību".

Vecāki apgalvo, ka universitātes darbinieki zināja par Natašas panikas lēkmēm un to, ka viņa cieta no trauksmes.

Abrahartas vecāki atklāja, ka viņu meita trīs reizes pirms tam jau bija mēģinājusi padarīt sev galu. Tāpat viņi zināja, ka Nataša ļoti uztraucās par gaidāmo konferenci, jo viņa zināja, ja viņa pārbaudē nepiedalīsies, tad viņa zaudēs savu vietu kursā.

Roberts Abraharts pauda: "Mēs zinām, ka nekas viņu neatgriezīs, bet mēs uzskatām, ka Bristoles Universitātei vismaz vajadzētu atzīt to, kas notika pirms Natašas nāves, izrādīt nožēlu un atvainoties. Kamēr tas nenotiks, kā universitāte iedomājas novērst tādu pašu kļūdu atkārtošanos?

Mēs turpināsim tiesāties, lai nodrošinātu, ka citi studentu vecāki nepiedzīvotu tādas sāpes, kādas piedzīvojām mēs."

Foto: Facebook/Natasha Abrahart

Abrahartas nāve nebūt nav unikāla. 18 mēnešos no 2016. gada oktobra līdz 2018. gada aprīlim, aizdomās par pašnāvību, nomira 11 Bristoles Universitātes studenti, ieskaitot Abrahartu.

Bristoles Universitāte nebūt nav vienīgā augstskola, kuras studenti cieš no garīgās veselības problēmām.

Statistika ir skarba - apmēram viens Lielbritānijas students izdara pašnāvību ik pēc četrām dienām.

Natašas un citu pašnāvībā mirušo studentu vecāki ir kritizējuši Bristoles Universitāti par to, ka tā nav uzsākusi neatkarīgu pētījumu par studentu nāvēm un to, kā patiesi un jēgpilni mainīt studentu labklājību.

Pēc 19 gadus vecā studenta Bena Mureja pašnāvības 2019. gada maijā medijos izskanēja pamatotas bažas, ka skola neveic "nopietnu izmeklēšanu". Studentam ar pavēsti tika pavēlēts pamest kursu, un pēc tam sekoja viņa nāve.

Universitāte apgalvo, ka personāls atkārtoti mēģināja palīdzēt Abrahartai un citiem nu jau mirušajiem studentiem, un tika veikti pasākumi, lai palīdzētu jauniešiem tikt galā ar savām garīgās veselības problēmām.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu