""Covidistus" glabā par brīvu." NMPD ceļ trauksmi par internetā klīstošu "sazvērestības teoriju" (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/NMPD

Svētdien, 19. jūlijā, sociālajā tīklā "Facebook" izplatījās sarunas ieraksts, kur it kā slepeni ierakstīts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieka teiktais, ka Covid-19 upurus glabājot bez maksas, tāpēc jebkurš mirušais var tikt "norakstīts", ka slimojis ar Covid-19. NMPD nācis klajā ar paziņojumu, ka izplatītais ieraksts ir uz provokācijām un baumām balstīta informācija.

NMPD aicina iedzīvotājus nepakļauties provokācijām un baumām, kas kādā "Facebook" ierakstā tiek balstītas uz it kā NMPD darbinieka izteikumiem. 

"Šādai sarunai nav nekādu pierādījumu par saistību ar mūsu dienestu. Arī sociālā tīkla ieraksta autors nav vērsies dienestā vai, kā noprotams no ieraksta, citās iestādēs, lai noskaidrotu izteikumu patiesumu," paziņojumā atklāj NMPD.

NMPD norāda, ka sarunas saturam neesot pamatojuma un ieraksts vairāk atgādina "sazvērestības teoriju".

"Nāves cēlonis nevar tikt izdomāts. Ja kāda rīcībā ir pretēja informācija, aicinām vērsties Veselības Inspekcijā vai policijā. Savukārt par pabalstiem aicinām interesēties Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā vai savā pašvaldībā," atgādina NMPD.

Oriģinālā ieraksta autors ir Aldis Gobzems un ieraksts ir guvis visai plašu rezonansi - to komentējuši vairāk nekā 100 cilvēku, bet reaģējuši pāri par 400.

Komentāros ļaudis metas gan piekrist, gan apstrīdēt ieraksta ticamību. Gobzems kādam komentētājam uz šaubām par to, ka šo varēja jebkuš ierunāt, atbildēja: "Varēja, bet to ierakstīja manas komandas cilvēks ar pierādījumu par "ātro" izsaukumu."

Atgādinām, ka Latvijā reģistrēts 31 nāves gadījums, kad nomiruši cilvēki, kam bijusi saslimšana arī ar Covid-19.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu