"Būt pašaizliedzīgam cilvēkam nav grūti." Amerikā 14 gadus veci futbolisti no degošas mājas izglābuši bērnu un suni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ar varonīgu rīcību izcēlušies trīs gados jauni amerikāņu futbolisti, kuri bez liekas domāšanas metušies liesmu pārņemtā mājā, lai glābtu tajā esošo bērnu un viņa mīluli, vēsta "People".

14 gadus vecos amerikāņu futbola spēlētājus sauc Rejs Sejmūrs, Kejs kellers un Pīrsons Bleirs. Par jauno puišu varoņdarbu savā "Twitter" kontā pirmais pavēstīja viņu pārstāvētās Dienvidpoldingas vidusskolas futbola komandas treneris Džeisons Nešs.

"Šie jaunie puiši ieraudzīja, ka māja deg, divi no viņiem devās pēc ūdens, kamēr trešais devās mājās, lai glābtu cilvēkus un mājdzīvniekus. Būt pašaizliedzīgam un labam cilvēkam nav grūti. Esmu lepns viņus saukt par spartiešiem," savā "Twitter" kontā jaunos varoņus slavēja treneris.

Arī aculiecinieki ziņo, ka puiši, ieraugot ugunsgrēku, sadalījušies, lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu situāciju. Mājā iekšā devies Bleirs, bet pārējie puiši atraduši ūdens šļūtenes un mēģinājuši dzēst māju. Tāpat aculiecinieki atklāj, ka liesmu dēļ mājai sākuši plīst logi. 

Bleiram no mājas izdevies glābt tajā esošo bērnu un mājdzīvnieku.

Sarunā ar "People" treneris Nešs turpināja paust lepnumu par savas komandas puišiem.

"Esmu vairāk nekā lepns. Viņi ir pelnījuši katru mazumiņu no uzmanības, ko šobrīd saņem. Viņi ir komandas biedri, kurus vēlētos ikviens, jo tu zini, ka mirklī, kad tev vajadzēs palīdzību vai arī vienkāršu uzmundrinājumu, viņi būs klāt. Šie puiši ir ļoti centīgi un vēlas būt uzvarēt visās aktivitātēs, kurās iesaistās," sacīja Nešs.

Lai gan jaunie puiši palīdzējuši atrisināt ļoti bīstamu situāciju, Nešs apgalvo, ka viņi neuzskatot sevi par varoņiem.

"Viņi tā rīkojās, jo uzskatīja, ka tajā situācijā tā bija pareiza rīcība un cilvēkiem bija nepieciešama viņu palīdzība. Kā viņu treneris, es ļoti lepojos, jo ar saviem kolēģiem allaž stāstām par to, ka futbols ir lielāks par indivīdu. Tāpat mēs uzsveram, ka mūsu puišiem allaž ir jābūt labiem skolniekiem, brāļiem, dēliem, nākotnes vīriem un kopumā topošajiem vīriešiem, kuriem ir raksturs un spēja rīkoties," nobeigumā savus audzēkņus vēlreiz slavēja Nešs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu