Viens mirklis līdz traģēdijai - glābēji dienas laikā izglābuši divus slīkstošus bērnus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD laiva. Ilustratīvs attēls.
VUGD laiva. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ik gadus Latvijā noslīkst desmitiem cilvēku. Par lielu nožēlu – daļa no tiem ir bērni, kuru vecāki bijuši turpat līdzās, taču nav pamanījuši draudošo nelaimi. Lūk, pāris stāsti no glābēju ikdienas un vīru atgādinājums par to, kā tad pasargāt savus bērnus no traģēdijas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Tā kā par saules siltumu šajā vasarā sūdzēties nevar, arī glābējiem galvaspilsētas peldvietās darba netrūkst. Piemēram, pagājušajās brīvdienās divās dažādās vietās tikai ar dažu stundu intervālu no nelaimes paglābti divi bērni.

"Pirmais gadījums notika ap plkst. 13. Viens no mūsu darbiniekiem pamanīja, ka netālu no krasta slīkst meitene. Viņš metās meitenei pakaļ, kā rezultātā viņa tika arī izglābta. Vēlāk izrādījās, ka 10 gadus vecā meitene bija atnākusi kopā ar saviem vecākiem un visa ģimene bija no Vjetnamas," Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes pārstāvis Jānis Skrims.

Likumsakarīgi atklāja, ka pēc incidenta uz notikuma vietu izsaukti mediķi, taču vecāki, lai arī ļāvuši cietušo apskatīt, atteikušies no iespējas doties uz slimnīcu.

Skrims sacīja, ka šādos gadījumos pastāvot risks, ka varot iestāties sekundārā slīkšana.

Arī otrā gadījumā Rumbulas peldvietā glābēji bijuši gana vērīgi un pamanījuši mirkli, kad kāds peldētājs zaudējis spēkus un pazudis zem ūdens.

"Jau dodoties uz notikuma vietu tika konstatēts, ka notiek slīkšana. Glābēji palīdzēja bezpalīdzīgajam bērnam nokļūt krastā un viņš vēlāk tika nodots mediķu aprūpē," skaidroja Skrims.

Lai izvairītos no šādām situācijām, glābēji vēršas pie ikviena vecāka, kurš ar saviem bērniem dodas atpūsties pie ūdens, nekad un nekādā gadījumā nenovērsieties no peldētājiem, kamēr viņi atrodas ūdens.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu