"Porziņģis ir Dalasas "x-faktors"." Apskatnieks prognozē "Mavericks" sekmes NBA "burbulī"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Portāla "Yahoo" apskatnieks Bens Rohbrahs ir nācis klajā ar prognozi par Dalasas "Mavericks" sekmēm tā sauktajā Nacionālās basketbola līgas (NBA) "burbulī", nosaucot Kristapu Porziņģi par vienības "x-faktoru".

Portāls "Yahoo" pirms sezonas atkārtotā sākuma 31. jūlijā piedāvā apskatu par visām 22 komandām, kuras piedalīsies NBA "burbulī", līdz ar to izņēmums nebija arī Dalasas "Mavericks".

Pirms prognožu izteikšanas apskatnieks vispirms uzskaitīja spēlētājus, kuri ir traumēti vai NBA "burbulī" nepiedalīsies citu iemeslu dēļ. Šie spēlētāji ir: Kortnijs Lī, Dvaits Pouels, Džeilens Bransons, kā arī Vilijs Kaulijs Steins.

Apskata turpinājumā žurnālists piedāvāja savu skatījumu par spēlētāju, kurš, viņaprāt, "burbulī" būs Dalasas kluba "x-faktors". Kā jau minēts, Rohbrahs uzskata, ka šo lomu ieņems tieši Porziņģis.

"Porziņģa iegūšana 2019. gada janvārī, kam sekoja vienošanās par maksimālo līgumu, nodrošināja ilgtermiņa sadarbību ar Dončiču. "Mavericks" cer, ka šis duets kādu dienu klubam atnesīs titulu. Porziņģis, kurš reiz bija spēli mainīt spējīgs "vienradzis", atkopjoties no gūtā savainojuma, demonstrēja zīmes, ka joprojām ir spējīgs dominēt abos laukuma galos. Tomēr sezonas sākumā viņam bija vajadzīgs laiks, lai pilnvērtīgi atgūtu spēkus," raksta apskatnieks.

Rohbrahs uzsver, ka statistika atbalsta latvieša izmantošanu centra pozīcijā, kur Porziņģim pirms pārtraukuma arī tika atrastas vairāk minūtes: "Pēc tam, kad viņš atgriezās no ceļgala traumas sezonas vidū, "Mavericks" ar Porziņģi laukumā vidēji 100 uzbrukumos pretiniekus pārspēja par 13 punktiem. Lielāko daļu šo maču Porziņģis spēlēja tieši centra pozīcijā. Ja viņš un Dončičs Orlando kaut vai pietuvosies saviem "griestiem", viņi būs viens no NBA bīstamākajiem tandēmiem daudz ātrāk nekā mēs to bijām gaidījuši."

Lai gan Porziņģa un Dončiča spējas ir patiesi augstas un haotiskajā Rietumu konferencē par komandu izvietojumu izslēgšanas spēlēs skaidrs ir ļoti maz, apskatnieks pārāk optimistisks savās prognozēs nebija.

Rohbrahs skaidro, ka duelis pret "Rockets" Dalasas vienībai dotu iespēju pietuvoties iespējai izbēgt no septītās vietas, kas nozīmētu pirmās kārtas tikšanos ar spēcīgo Losandželosas "Clippers".

Jāatzīmē, ka "Mavericks" no piektajā un sestajā vietā esošajām "Thunder" un "Rockets" atpaliek 2,5 spēles, ko atspēlēt astoņos mačos ir iespējams, tomēr tas nav arī pats vieglākais uzdevums.

"Neviens cits pirmajā raunda "Mavericks" neiedvesīs bailes, jo sērijās pret Denveru, Jūtu vai Oklahomu viņi Dončiču pamatoti var uzskatīt par labāko spēlētāju abās komandās. Līdzīgi kā Hjūstonas, arī Dalasas uzbrukums spētu otrajā kārtā radīt problēmas "Lakers", ja šāda tikšanās notiktu. Bet, visticamāk, sapnis par pāragru spēlēšanu Rietumu konferences finālā apstāsies pie pirmās kārtas murga pret "Clippers"," nobeigumā rakstīja apskatnieks.

Pirmo oficiālo maču dalasieši aizvadīs jau 1. augustā, plkst. 4 pēc Latvijas laika tiekoties ar minēto Hjūstonas "Rockets". Vēl "Mavericks" būs jāspēlē ar Fīniksas "Suns" (divas reizes), Sakramento "Kings", Portlendas "Trail Blazers", Sakramento "Kings", Losandželosas "Clippers", Milvoki "Bucks" un Jūtas "Jazz".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu