"Mēs mēģināsim izdarīt tā, lai hokejs būtu priecīgāks." Pēteris Skudra atklāj Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas plānus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Trešdien "Arēnas Rīga" Biznesa klubā Rīgā norisinājās Rīgas "Dinamo" preses konference, kurā ar medijiem runāja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, kā arī nesen ieceltais galvenais treneris Pēteris Skudra.

Preses konferences ievadā Savickis uzsvēra, ka viena no galvenajām prioritātēm, sākoties jaunajai sezonai, būs gan pašu hokejistu, gan arī pretinieku spēlētāju veselība.

"Spēlēsim tur, kur dzīve liks mums spēlēt. Kur vajadzēs, tur spēlēsim. Bet prioritāte būs spēlētāju veselība," sacīja Savickis, uzsverot arī, ka ir apmierināts ar Skudras izvēli galvenā trenera amatā.

"Mēs mēģināsim izdarīt tā, lai hokejs būtu priecīgāks, emocijas būtu vairāk un to golu būtu vairāk," savā uzrunā teica Skudra.

Tāpat jaunais treneris atklāja, ka sastāva komplektācija norit pilnos apgriezienos, uzsverot, ka sarunas notiekot gan ar vietējiem, gan Eiropas, kā arī Ziemeļamerikas spēlētājiem.

"Mutiskas vienošanās ir sasniegtas. [Komplektācija] rit pozitīvi," skaidroja Skudra, uzsverot, ka no pirmdienas gados jaunākie spēlētāji uzsāks treniņus Piņķos.

"Ja viss izdosies kā plānots, mēs būsim ne tikai playoff komanda, bet mēģināsim izdarīt arī ko vairāk," sacīja treneris, skaidrojot, ka mēģinās īstenot līdzīgu hokeju kā laikā, kad viņš vadīja "Traktor". Tāpat Skudra uzsver, ka galvenais mērķis tomēr ir atkal atgriezties izslēgšanas spēļu zonā.

Tāpat preses konferences gaitā Skudra vairākkārt sacīja, ka viņa personīgais finansiālais jautājums neesot tik svarīgs, jo viņš esot vēlējies trenēt Rīgā. Tomēr treneris atklāj, ka finansiālie nosacījumi viņu apmierinot.

Skudra arī skaidroja, ka treneru korpusā vietējie un ārzemju speciālisti būšot aptuveni "puse uz pusi".

Runājot par kluba finansēm, Savickis neslēpa, ka kluba kopējais budžets esot aptuveni 30-40% zemāks nekā aizvadītajā sezonā, uzsverot, ka mazāka nauda nākšot arī no kluba ģenerālsponsora, kā arī prognozētie biļešu ienākumi, protams, būs mazāki, ņemot vērā Covid-19 situāciju.

"Prioritāte sastāvā ir atstāt labākos latviešu spēlētājus. Sastāvu vēlamies uztaisīt dziļāku, lai nav tā, ka mēs spēlējam ar vienu maiņu. Un, jā, tas būs internacionāls. Pirmkārt, spēlētāji, kuri tiks piesaistīti, būs tādi, kuri spēj spēlēt ar ripu," par sastāva komplektāciju runāja Skudra, piebilstot, ka vārtsarga pozīcijā darbs esot izdarīts par 70%.

Savukārt Savickis papildināja, ka jau pirmatnējās sarunās Skudra esot teicis, ka ģenerālmenedžeris atsevišķā amatā nebūšot nepieciešams.

Nobeigumā Skudram tika jautāts par to, vai viņš izskatīs iespēju sastāvā iekļaut spēlētājus, kuri ir "starp NHL un AHL" un pirms jaunās Ziemeļamerikas sezonas vēl varētu paspēt uzspēlēt KHL. Treneris nenoliedza, ka šāda iespēja tiekot izskatīta, bet tomēr arī uzsvēra, ka prioritāte esot stabilas un pastāvīgas komandas izveide.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu