Video ⟩ Igaunijā notriekts āpsis izdziedināts un nogādāts atpakaļ mežā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Priit Vahtramäe

Aizvadītajā nedēļā uz šosejas Igaunijā tika atrasts notriekts āpsis, kurš ar vetārstu palīdzību nu ir atguvies, un veiksmīgi atgriezies mežā, ziņo portāls "Postimees".

14. jūlijā kāds Igaunijas iedzīvotājs, dodoties uz mājām, uz šosejas atrada ievainotu āpsi. Vīrietiem ir ieradums pārbaudīt ievainotos dzīvniekus, tāpēc viņš apturēja automašīnu. Tā kā dzīvniekam nebija redzamu ievainojumu vai lūzumu, bija cerība izglābt viņa dzīvību.

"Dzīvnieks bija pilnīgi bezspēcīgs. Gan jau vairākas stundas nogulēja tā ceļa malā," komentē Vīlandes apriņķa mednieku asociācijas un Igaunijas mednieku asociācijas valdes loceklis.

Āpsis klīnikā.
Āpsis klīnikā. Foto: Priit Vahtramäe

Āpsis tika nogādāts dzīvnieku klīnikā Vīlandē, kur viņam tika veikta pārbaude, rentgens un ultraskaņas izmeklēšana. Pētījuma rezultāti deva cerību, ka dzīvnieku varēs izārstēt. 

Pateicoties veterinārārstu aprūpei, dzīvnieku izdevās atveseļot un pirmdien, 20. jūlijā, āpšu mātīti aizveda atpakaļ uz mežu.

 

Igaunijas Mednieku asociācijas izpilddirektors Tonis Kortsu pastāstīja, ka pastāv liela varbūtība, ka mazuļi joprojām gaida savu māti. 

"Mazuļi piedzimst pavasarī, viņiem tagad ir trīs vai četri mēneši, un viņi vairs nav tik bezpalīdzīgi. Dažas dienas var viegli izdzīvot, ēdot vien kukaiņus un kodes," skaidro Kortsu. 

Ja mazuļi būtu pāris nedēļas veci, stāsts būtu citāds.

Pēc Kortsu teiktā, šādu stāstu ar laimīgām beigām ir maz. 

"Uz ceļiem ir liels ātrums, un dzīvnieki vienmēr kļūst par tā upuriem. Pagājušajā gadā bija aptuveni 4500 negadījumu, kuros tika ievainotas kazas, un lielākajā daļā gadījumu dzīvnieks gāja bojā," viņš stāsta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu