"AC Milan" apbalvo treneri Pioli ar jaunu līgumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stefano Pioli.
Stefano Pioli. Foto: EPA/Scanpix

Itālijas A sērijas futbola klubs "AC Milan" par kluba atgriešanos teicamā formā pēc koronavīrusa pauzes apbalvojis treneri Stefano Pioli ar līguma pagarināšanu uz diviem gadiem, otrdien apstiprināja klubs.

54 gadus vecais Pioli pārņēma kluba grožus pagājušā gada oktobrī, kad viņa priekšgājējs Marko Džampaolo tika atlaists no darba pēc tikai septiņām aizvadītām spēlēm.

Paziņojums par jauno darījumu līdz 2022.gada jūnijam notika pēc tam, kad komanda otrdien viesos ar 2:1 uzvarēja "Sassuolo", pateicoties pirmā puslaika Zlatana Ibrahimoviča dublim

Milāna kopš atgriešanās laukumā jau deviņus mačus ir nepārspēta Itālijas spēcīgākajā līgā, ieskaitot septiņas uzvaras. Desmitā nezaudētā spēle ir Itālijas kausa pusfināls pret Itālijas grandu Turīnas "Juventus".

Šobrīd komanda pakāpusies uz piekto vietu, kas trīs kārtas pirms turnīra beigām dod tiesības nākamsezon startēt Eiropas līgā.

"Esmu laimīgs un lepojos ar uzticību, ko esmu saņēmis no "AC Milan"," sacīja Pioli. "Mēs atrodamies ārkārtas ceļa sākumā. Ja mēs turpināsim strādāt šādā veidā, mēs izaugsim un būsim arvien konkurētspējīgāki."

Kādreizējais Eiropas mēroga milzis, kā ziņots, bijis sarunās arī ar bijušo "Leipzig" treneri Ralfu Rangniku par to, lai pārņemtu klubu nākamsezon.

Komandas sporta direktors Paolo Maldini uzteica Pioli par komandas vadīšanu "ļoti grūtā brīdī".

"Stefano izcili tika galā gan ar pandēmijas uzliesmojuma pauzi, gan sezonas atsākšanu, ļoti konsekventi un pozitīvi ietekmējot visu komandu. Viņš ir īstais cilvēks, lai vadītu komandu tādu, kādu mēs to vēlamies: veiksmīgu, jaunu un izsalkušu."

Pioli bija pārsteidzoša astoņpadsmitkārtējo A sērijas čempionu izvēle, jo ??viņš savas divu gadu desmitu trenēšanas laikā karjerā nekad nav ieguvis nevienu trofeju, vadot "Bologna", Romas "Lazio", Milānas "Inter" un Florences "Fiorentina" vienības.

Milānas izpilddirektors Ivans Gazidis skaidroja, ka līguma pagarināšana balstīta ne tikai uz komandas progresu rezultātos.

"Stefano ir pierādījis, ka viņš klubā var realizēt mūsu futbola redzējumu - aizraujošu, progresīvu un kaislīgu," sacīja Gazidis.

Viņš uzsver, ka lēmuma pamatā nav nesenās uzvaras, bet gan tas, "kādu Stefano ir izveidojis komandas garu un vienotību mērķim, kā viņš ir uzlabojis atsevišķu spēlētāju un kolektīva sniegumu, kā viņš ir realizējis mūsu redzējumu un kā viņš ir pasniedzis sevi un kluba vērtības."

A sērijas līderei Turīnas "Juventus" 34 cīņās ir 80 punkti, otro vietu tagad ar 74 punktiem 35 cīņās ieņem Bergamo "Atalanta", bet Milānas "Inter" ir par diviem punktiem mazāk. 69 punkti ir Romas "Lazio", "AC Milan" ar 59 punktiem 35 dueļos ieņem piekto vietu, "AS Roma" ir 58 punkti, bet 56 punkti cīņā par pēdējo vietu Eiropas kausos guvušas ir "Napoli", kura šobrīd atrodas aiz strīpas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu