Labāk pie sertificētiem speciālistiem, nevis "kaktu kantoros". Veselības inspekcija katrā otrajā skaistumkopšanas salonā konstatē problēmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Apšaubāma skaistumkopšanas salona apmeklējums var beigties ar ķermeņa sakropļošanu vai smagu infekcijas slimībām. Pārbaudot skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas vietas, Veselības inspekcija katrā otrajā atklājusi dažāda veida pārkāpumus, vēstī "TV3 ziņas".

Slimību profilakses un kontroles centra veiktā aptaja liecina, ka skaistumkopšanas pakalpojumus izmanto katrs otrais Latvijas iedzīvotājs. Lai gan lielākā daļa norāda, ka higiēnas prasību ievērošana ir būtiska, joprojām ir daudz tādu cilvēku, kuri  regulāri izmanto iespēju saņemt skaistumkopšanas pakalpojumus "mājas apstākļos".

Speciālisti atgādina, ka  kvalitatīvu pakalpojumu nevar saņemt "pa lēto" un vēlme ietaupīt var beigties ar smagu slimību, kas atstās sekas uz visu atlikušo dzīvi.

"Jebkura manipulācija, kur ir kontakts ar asinīm, var sevī ietvert ļoti lielus riskus, kas var būt atgriezeniski un kādreiz arī neatgriezeniski. Ja mēs runājam par invazīvajām manipulācijām, kas netiek veiktas atbilstoši visiem drošības pasākumiem, tas var novest pie akluma, audu nekrozes, kas var atstāt kropļojošas rētas. Jebkura veida manipulācija ir jāpārdomā," uzsver dermataloģe Laima Valeine.

Arvien biežāk speciālistiem vai mediķiem nākas labot tā saukto "kaktu kantoru" kļūdas. Tāpēc ir vērts atcerēties – taupīt vēlas arī tie, kuri nav reģistrējuši savu darbību, līdz ar to pakalpojumu sniegšanā izmantotie instrumenti un materiāli šādās vietās, visbiežāk, ir nekvalitatīvi.

"Problēma ir tā, ka var nopirkt krāsas, kas nav domātas tetovēšanai, kur ir rakstīts virsū, ka var izmantot tetovēšanai, bet tās tam nav paredzētas. Un cilvēki pērk "pa lēto" gan krāsas, gan adatas, un tur arī risks parādās," saka Latvijas tetovēšanas biedrības pārstāvis Kārlis Ulmanis .

Veselības inspekcijas redzes lokā ir apmēram 3500 skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēju. Pērn veiktajās pārbaudēs 45% gadījumu – inspekcija atklājusi kādas nepilnības.

Invazīvās skaistumkopšanas procedūras – arī manikīru, pedikīru, tetovēšanos, labāk būtu veikt tikai pie sertificētiem speciālistiem, nevis tā sauktajos "kaktu kantoros". Skaistumkopšanas pakalpojumu saņēmējus aicina pārliecināties vai konkrētais speciālists ir atrodams Veselības inspekcijas datu bāzē, jo ne vienmēr salonā pie sienas sakārtie sertifikāti ir patiesi.

Jāatgādina, ka tādas skaistumkopšanas procedūras kā pīrsings, tetovēšana, manikīrs, pedikīrs, kosmētiskās injekcijas un mikropigmentācija, ja tās veic neatbilstoši higiēnas prasībām, var izraisīt saslimšanu ar dažādām infekcijas slimībām, tostarp B un C hepatītu.

Video: "TV3 ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu