"Latvijas dzelzceļš" plāno veikt vērienīgu dzelzceļa staciju modernizāciju, lai izmantotu jaunos elektrovilcienus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilciens. Ilustratīvs foto.
Vilciens. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Vērienīgi plāni "Latvijas dzelzceļam" - uzņēmums paplašinās savu darbību, kā arī iecerējis modernizēt 48 dzelzceļa stacijas. Tas saistīts ar gaidāmajiem jaunajiem elektrovilcieniem, vēstī "TV3 ziņas".

"Latvijas dzelzceļa" pārvadājumu apmērs krīt, taču infrastruktūra jāuztur un jāattīsta. Valdība aizvadītajā nedēļā lēma piešķirt kopumā teju 60 miljonu eiro uzņēmuma atbalstam.

Pirms satiksmes ministrs Tālis Linkaits bija gatavs šādu palīdzības paku virzīt valdībā, viņš sagaidīja jaunu biznesa plānu un pasākumus izdevumu samazināšanai. "Latvijas dzelzceļš" skaidro, ka tēriņi esot apcirpti. No gada sākuma darba attiecības pārtrauktas ar vairāk nekā 1100 darbinieku, turpmākajos mēnešos šim skaitlim paredzēts pieaugt par vēl 300.

Iepazīstinot ar jauno, apstiprināto biznesa modeli, kompānijas vadītājs atzina, ka pēdējā laika kravu pārvadājumu rādītāji ir zemākie 20 gadu laikā. Šogad infrastruktūra būšot noslogota vien par trešdaļu. Strādājot pie biznesa plāna, uzņēmums bijis eksistenciālas izšķiršanās priekšā – atteikties no pārvadājumiem vispār, kļūstot vien par infrastruktūras uzturētāju, vai pielāgot un attīstīt uzņēmuma darbību.

Šis jaunais virziens būšot plašāka iesaiste kopējā loģistikas tirgū – piedāvāt arī jūras un autokravu ekspedīcijas, terminālu un noliktavu pakalpojumus.

"Mums ir ļoti daudz pieprasījumu, ko mēs nevaram izpildīt tikai viena iemesla dēļ – mums šīs sadaļas pietrūkst, mēs nodarbojamies tikai ar dzelzceļa transporta ekspedēšanu," uzsver "Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.

Vienlaikus "Latvijas dzelzceļa" pārstāvji šodien nāca klajā pozitīvām ziņām pasažieriem. Eiropas Savienības līdzfinansētā 57 miljonu eiro programmā paredzēts vērienīga dzelzceļa staciju modernizācija, lai varētu pilnvērtīgi izmantot gaidāmos jaunos elektrovilcienus.

Stacijas modernizēs virzienā uz Tukumu, Skulti, Ozolniekiem un Skrīveriem. Paredzēts arī veidot jaunu – Bolderājas – virzienu. Pirmo reizi stacijām būs vienotas vizuālās vadlīnijas, un to dizains ir saskaņots ar projekta "Rail Baltica" plānotajām būvēm.

Video: "TV3" ziņas sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu