Kima Kardašjana nāk klajā ar komentāriem par vīra Kanje Vesta skandalozajiem paziņojumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kima Kardašjana
Kima Kardašjana Foto: AFP/ Scanpix

Realitātes šovu zvaigzne, repera Kanje Vesta sieva Kima Kardašjana pārtrauca klusēšanu un sociālajos tīklos komentēja sava vīra mentālo veselību. 

Viņa pirmo reizi publiski atzina vīra bipolāro traucējumu diagnozi. 

Atgādinām, ka Vests pēdējās dienās vietnē "Twitter" dalījās ar vairākiem šokējošiem paziņojumiem, tostarp apsūdzībām pret Kimu Kardašjanu un viņas māti Krisu Dženeri. Vests paziņoja, ka jau divus gadus cenšas izšķirties no sievas, kā arī to, ka viņa ar savu māti mēģinot Vestu ieslodzīt psihiatriskajā klīnikā. 

Nu pēc daudzajiem ierakstiem klusēšanu pārtrauca Kardašjana, neslēpjot, ka Vesta rīcība ir satraukusi viņas ģimeni, lūdzot cilvēkiem privātumu, lai Vests varot saņemt palīdzību.

"Kā daudzi no jums zina, Kanje ir bipolārie traucējumi. Ikviens, kurš to ir piedzīvojis, vai kādam ar to ir bijusi saskare, zina, cik neticami sarežģīti un sāpīgi to ir saprast. Es nekad neesmu publiski runājusi par to, kā tas ietekmē mūs mājās, jo es ļoti aizsargāju mūsu bērnus un Kanje tiesības uz privātumu jautājumos, kas saistīti ar viņa veselību. Bet šodien es jūtu, ka man vajadzētu to komentēt, jo par garīgo veselību ir aizspriedumi un nepareizs priekšstats. 

Tie, kuri saprot garīgās slimības vai pat kompulsīvu uzvedību, zina, ka ģimene ir bezspēcīga, ja vien cilvēks ar diagnozi nav nepilngadīgais. Cilvēki, kuri nav saistīti ar šo pieredzi, var būt nosodoši un nesaprot, ka indivīdam pašam ir jāgrib saņemt palīdzību, neatkarīgi no tā, cik smagi palīdzēt cenšas ģimene un draugi.

Es saprotu, ka Kanje ir pakļauts kritikai, jo viņš ir publiska persona un viņa rīcība dažkārt var izraisīt spēcīgu viedokli un emocijas. Viņš ir izcils, bet sarežģīts cilvēks, kurš papildu tam, ka ir mākslinieks un melnādainais, ir pieredzējis sāpīgu mātes zaudējumu un cenšas tikt galā ar izolāciju, kuru pastiprina viņa bipolārie traucējumi. Tie, kuri ir tuvi Kanjem, pazīst viņa sirdi un saprot, ka viņa vārdi neatbilst viņa nodomiem. 

Sadzīvošana ar bipolārajiem traucējumiem nemazina vai neatceļ viņa sapņus un kreatīvās idejas, neatkarīgi no tā, cik lieli vai nepieejami tie dažiem var šķist. Tā ir viņa kā ģēnija sastāvdaļa,un, kā mēs visi esam pieredzējuši, daudzi viņa lielie sapņi ir piepildījušies," teikts Vestas paziņojumā. 

Viņa noslēdza savu vēstījumu, norādot, ka tiem, kuri izjūt empātiju, attiecībā pret garīgo veselību, vajadzētu izjust tādu pašu izpratni pret viņas vīru, neatkarīgi no viņa slavenības statusa. 

Kā zināms, Kanje Vests jau iepriekš publiski atzinis, ka viņam ir bipolārie traucējumi. 

Atgādinām, ka Vests un Kardašjana apprecējās 2014. gadā. Pārim ir četras atvases. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu