Turpmāk uz alkoholisko dzērienu etiķetēm būs norādīta enerģētiskā uzturvērtība un sastāvdaļas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkohols. Ilustratīvs attēls.
Alkohols. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Latvijas Alkohola nozares asociācija (LANA) ir parakstījusi Eiropas alkohola nozares asociācijas "spiritsEurope" memorandu par dzēriena enerģētiskās uzturvērtības un sastāvdaļu norādīšanu uz alkoholisko dzērienu etiķetēm, aģentūru LETA informēja LANA.

Eiropas alkohola nozares asociācijas "spiritsEurope" iniciatīva paredz, ka līdz šī gada beigām uz katras ceturtās ES tirgū patēriņam nodotās alkoholiskā dzēriena pudeles tiks izvietota informācija par dzēriena enerģētisko uzturvērtību un ar QR koda starpniecību tiks parādītas dzērienā izmantotās sastāvdaļas.

Iniciatīvas mērķis ir panākt līdz 2022.gada beigām dzērienu enerģētiskās uzturvērtības norādīšanu uz 66% no Eiropas Savienības (ES) tirgū patēriņam nodoto grādīgo alkoholisko dzērienu pudeļu etiķetēm, un ar QR koda starpniecību patērētājiem ļaut iegūt savā viedtālrunī sastāvdaļu sarakstu.

"Nozare iegulda laiku un naudu, lai labāk informētu patērētājus par dzērienu sastāvu un uzturvērtību. Gatavojot šo iniciatīvu, nozare jau ieguldīja papildu līdzekļus un resursus, nodrošinot ne vien tehniskos risinājumus, bet arī laicīgi sagatavojot informatīvos materiālus par grādīgo dzērienu enerģētisko uzturvērtību un izmantotajām sastāvdaļām," skaidroja LANA.

LANA atgādināja, ka pirms memoranda parakstīšanas tā savā sabiedrības izglītošanas interneta vietnē atbildigi.lv sagatavoja un izvietoja informāciju par grādīgo dzērienu enerģētisko uzturvērtību. Pievienošanās "spiritsEurope" iniciatīvai un memoranda parakstīšana ir solis patērētāju izglītošanā.

Asociācijā arī atgādināja, ka Eiropas alkohola nozares asociācijas "spiritsEurope" iniciatīvas par grādīgo dzērienu enerģētiskās uzturvērtības un izmantoto sastāvdaļu norādīšanu uz pudeļu etiķetēm izstrāde sākās jau 2018.gadā. Šī iniciatīva un saprašanās memorands ir iesaistīto pušu brīvprātīga vienošanās. Lai uzraudzītu iniciatīvas ietekmi un efektivitāti, asociācija "spiritsEurope" un tās biedri sadarbosies arī ar Eiropas Savienības augstākajām institūcijām, kā, piemēram, Eiropas Komisiju.

LANA izveidota 2013.gada septembrī. LANA ir Eiropas alkohola nozares asociācijas "spiritsEurope" pilntiesīgs biedrs un Latvijas pārstāvis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu