"Daugaviņš varēja nonākt "Dinamo". Drusciņ nepietika laika..." Skudra par Rīgas "Dinamo" sastāvu un attieksmi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunieceltais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra viesojās raidījumā "Rīta Panorāma", kur stāstīja par sava jaunā kluba sastāva komplektāciju, attieksmi un citiem jautājumiem.

Sarunas sākumā Skudra atkārtoti uzsvēra, ka ir priecīgs par iespēju strādāt Rīgas "Dinamo", jo beidzot ir iespēja atgriezties mājās. Jau pašos "Dinamo" pirmsākumos speciālists esot darbojies kluba sistēmā, bet tālākā karjeras attīstība viņu aizvedusi uz Krieviju, kur vairāku sezonu garumā izdevās strādāt par galveno treneri.

"Tāds reāls moments [strādāt ar "Dinamo] parādījās šovasar. Tad es teicu, ka gaidīšu un nekādus papildus variantus neizskatīšu. Gaidīšu lēmumu, lai cik tas ilgi arī nebūtu," par pārrunām ar Rīgas klubu stāstīja Skudra.

Līdzīgi kā trešdienas Rīgas "Dinamo" preses konferencē, arī šoreiz speciālists uzsvēra, ka klubam ir jāatgriežas izslēgšanas spēlēs, jo tad esot iespējams piesaistīt pilnu arēnu, kā arī spēlētāji vēloties ko mainīt.

"Tas ir reāli. Atmosfēra ir laba. Mēs centīsimies atgriezt pilnas tribīnes ar savu hokeju," izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs komentē Skudra.

Turpinājumā treneris ieskicēja sastāva komplektācijas principus: "Mēs maksimāli skatāmies, pirmkārt, Latvijas hokejistus. Mēs skatāmies tos puikas, kuri arī spēlēs Latvijas izlasē. Tikko runāju ar Daugaviņu. Drusciņ nokavēju. Kaspars pie manis ir spēlējis. Viņam bija situācija tāda, ka principā viņš varēja nonākt Rīgas "Dinamo". Drusciņ nepietika mums laika."

Tāpat treneris atkārtoti uzsvēra, ka uzdevums ir Latvijas labāko hokejistu piesaiste, bet prioritāte tomēr esot Rīgas "Dinamo" izveidošana par tādu klubu, kas komandas un Latvijas izlases faniem sagādātu baudu.

Nav noslēpums, ka Skudram ir prasīga trenera reputācija, par ko tika jautāts arī šajā sarunā.

"Es esmu prasīgs treneris, jā, bet esmu arī godīgs treneris. Es neko neizdomāju. Manuprāt, tu vari būt prasīgs tikai tad, kad esi sagatavojis labu komandu. Tas viss sākas no trenera un viņa štāba. Ja tu kaut ko esi aizlaidis garām, tad ko tu īpašu vari prasīt," stāstīja Skudra.

Nobeigumā speciālists smejoties atzina, ka viņš tomēr esot kļuvis mierīgāks, līdz ar to aktīvu un agresīvu izgājienu sezonas gaitā, iespējams, būšot mazāk nekā kādreiz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu