Rezultāti 30 sekunžu laikā. Izraēlas uzņēmums izstrādā izelpas testu Covid-19 noteikšanai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki Izraēlā ar sejas maskām.
Cilvēki Izraēlā ar sejas maskām. Foto: AFP / Scanpix

Izraēlas kompānija "NanoScent" izstrādā izelpas testu jaunā koronavīrusa noteikšanai, kura rezultāti kļūst zināmi 30 sekunžu laikā, un raksturoja to kā "frontes līnijas" instrumentu, kas var palīdzēt normālas dzīves atjaunošanai pandēmijas laikā.

"NanoScent" paziņoja, ka šī testa plašā izmēģināšanā Izraēlā rezultāti tika iegūti ar 85% precizitāti un ka šis produkts var saņemt regulatoru apstiprinājumu dažu mēnešu laikā.

Kompānijas vadītājs Orens Gavrieli sacīja, ka šis izelpas tests neaizstās laboratorijas testus, tomēr kā masveidīgs pārbaudes rīks tas var palīdzēt cilvēkiem atgūt "pārliecību (..) normāli rīkoties".

"NanoScent" ir specializējusies ātras atpazīšanas tehnoloģijās, tai skaitā medicīniskiem mērķiem.

Tests sākas ar dažiem īsiem jautājumiem par pakļautību Covid-19 riskam un par simptomiem, kas tiek parādīti procedūru veicošās personas telefonā.

Testa subjekts pēc tam ieelpo caur degunu, aiztur elpu, aizsedz vienu nāsi un izelpo caur otru. 

Izelpotais gaiss iziet caur rokā turētu caurulīti uz maisiņu "Air Trap" ("Gaisa lamatas"). Caurulīte pēc tam tiek iesprausta taisnstūrveida ierīcē "Scent Reader" ("Smaržas lasītājs"), kas izsūc gaisu no maisiņa. Pēc dažām sekundēm telefonā parādās rezultāts - "Covid-19 negatīvs" vai "Covid-19 pozitīvs".

Ja izelpas testa rezultāts ir pozitīvs, cilvēks jānosūta uz laboratorijas testu.

Gavrieli prognozēja, ka šis izelpas tests varētu tikt izmantots pie ieejas koncertos vai slimnīcās, vai aviācijas nozarē, un atzīmēja, ka tas jau ir izmantots vienā Eiropas sporta pasākumā.

Domājams, ka šī ierīce maksās mazāk nekā 10 ASV dolārus par testu, un tā ir neliela daļa no laboratorijas testa izmaksām, sacīja Gavrieli.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu