FOTO Filips Bedrosovičs Kirkorovs. Dzimtas uzvārda maiņa un vecāku dzīves gājums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Filips Kirkorovs.
Filips Kirkorovs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja dziedātāju Allu Pugačovu mediji bieži vien dēvē par Krievijas estrādes mūzikas "karalieni", Filipam Kirkorovam žurnālistu piešķirti tituli nav nepieciešami - mūziķis gana bieži intervijās pats sevi dēvē par Krievijas populārās mūzikas "karali". Par to, kādas ir šīs slavenības raduraksti un vecāku likteņi, vēsta portāls "Postimees".

"Burvīgs cilvēks ar bulgāru izcelsmes uzvārdu," tā reiz par populāro mūziķi izteikusies dziedātāja Alla Pugačova, kura tobrīd, visticamāk, nemaz nenojauta par to, ka dziedātājs reiz kļūs par viņas vīru.

Tātad, kādas gan ir visas bijušās Padomju Savienības teritorijās visai populārā mūziķa saknes?

Filipa tēvu sauc Bedross Kirkorovs - vīrietis ir veicis vārda maiņu īsi pirms iestāšanās bulgāru muzikālās izglītības iestādē.

Bedross Kirkorovs
Bedross Kirkorovs Foto: pinterest.com

Pirms vārda maiņas Filipa Kirkorova tēvu sauca Bedross Piliboss Krikorjans. Bedrosam bijušas armēņu saknes, turklāt viņš nācis no ne pārāk pārtikušas ģimenes - Filipa Kirkorova vectēvs no tēva puses bijis kurpnieks, savukārt viņa māte ir dziedājusi baznīcas korī.

Līdz galam nav zināms, kādēļ Bedross izlēmis par labu sava vārda maiņai - iespējams, ka vīrietis sapratis, ka ar vieglāk izrunājamu uzvārdu spēs sev un savai ģimenei nodrošināt labāku dzīvi arī citās valstīs, taču tā ir tikai fanu radīta teorija.

Viktorija Lihačeva-Manona
Viktorija Lihačeva-Manona Foto: pinterest.com

Muzikālās izglītības iestādē Bedross sastapis kādu skaistu jaunu sievieti, kura, kā vēlāk pierādījis laiks, kļūs par viņa dzīves mīlestību - ebreju izcelsmes mūziķi Viktoriju Lihačevu Manonu. Pāris apprecējies un kopā pavadījis aptuveni 30 gadus, kuros gan dzimis tikai viens bērns - nākotnes "Krievijas estrādes karalis" Filips.

Filipa Kirkorova vecāki.
Filipa Kirkorova vecāki. Foto: pinterest.com

Filipa Kirkorova vecāki viņa bērnībā ir centušies iespējami nepieminēt sava dēla izcelsmi - šajos laikos pret ebreju tautības cilvēkiem joprojām valdīja visai spēcīgi sociālie un sistēmiskie aizspriedumi. Sava dēla dzimšanas apliecībā vecāki ierakstījuši, ka Kirkorovs pēc tautības ir bulgārs.

Kirkorova māte pēc ilgstošas slimības nomirusi 57 gadu vecumā, kad Filipam Kirkorovam bijuši vien 27 gadi.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu