"Baltijas ceļa" spēlē basketbolā Tallinā Latvija tiekas ar Lietuvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlase.
Latvijas basketbola izlase. Foto: Latvijas Basketbola savienība

Igaunijas basketbola simtgadei veltītā turnīra "Baltijas ceļš" spēlē sestdien Latvijas izlase tiekas ar dienu iepriekš Igaunijas uzvarēto Lietuvu.

Latvija plkst.19.30 “Saku Suurhall” arēnā Tallinā tiksies ar Lietuvu. Spēlei teksta tiešraidē varēs sekot līdzi portālā "Apollo".

Astoņi spēlētāji Latvijas izlasē aizvadīs pirmās spēles valstsvienībā. Lielākā daļa debitantu iepriekš bijuši Latvijas jaunatnes izlašu līderi, taču lielāka pieredze pieaugušo izlasē ir tikai Kasparam Bērziņam.

Vēl izlasē dažus mačus ir aizvadījis arī Artis Ate, Artūrs Ausējs un Artjoms Butjankovs.

Tikmēr lietuvieši var paļauties uz vairākiem pieredzējušiem vīriem, sākot ar Mantu Kalnieti, Luku Lekaviču un Edgaru Ulanovu priekšgalā.

Lietuvieši pēdējās spēles ir aizvadījuši ar mainīgām sekmēm, uzvarām mijoties ar zaudējumu. Tikmēr latviešiem pēdējos divos mačos nav izdevies izcīnīt uzvaras.

Kopš 2001.gada komandas savā starpā tikušās septiņas reizes, trijās - pirmajā un pēdējās divās svinot uzvaras. It sevišķi lietuvieši atceras 76:94 neveiksmi Eiropas čempionāta astotdaļfinālā 2001.gadā.

Latvijas vīriešu valstsvienības dalībnieki un kandidāti kopš jūnija sākuma "Elektrum" Olimpiskajā centrā aizvada treniņus, gatavojoties nākamajai sezonai. Sastāva izvēli Tallinas turnīram ietekmēja spēlētāju saistības ar klubiem, veselības stāvoklis un individuālie gatavošanās plāni.

Igaunija pirmajā Tallinas turnīra mačā piektdien papildlaikā pārspēja Lietuvu ar 92:85 (24:21, 23:23, 16:18, 14:15, 15:8).

Mājinieku labā Kers Krīsa realizēja astoņus no 12 tālmetieniem, septiņreiz rezultatīvi piespēlēja un ar 26 punktiem kļuva par rezultatīvāko spēlētāju Igaunijai. Sanders Raieste guva 17 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, Sīms Sanders Vene pievienoja 13 punktus, Kristjans Kitsings - deviņus punktus un piecas atlēkušās bumbas, bet zem groziem lieliski cīnījās Janari Joesārs, kurš, lai gan guva tikai četrus punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas zem groziem.

Viesiem ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Mariuss Grigonis, kurš realizēja 11 no 12 soda metieniem. Luks Lekavičus sakrāja 12 punktus, Laurīns Birutis (8 atlēkušās bumbas) un Tomass Dimša - pa 11 punktiem, bet Arns Butkevičus - desmit punktus un sešas atlēkušās bumbas. Edgaram Ulanovam savukārt pa pieciem punktiem un  atlēkušajām bumbām.

Lietuvas basketbola komandas rēķinā ir trīs Eiropas zelta medaļu komplekti 1937., 1939. un 2003.gadā, trīs olimpiskās bronzas medaļas (1992., 1996. un 2000.gadā). un 2010.gada Pasaules kausa bronza.

Latvija ir pirmā Eiropas čempione 1935.gada sacensībās, savukārt Igaunijas valstsvienības augstākais sasniegums ir piektā vieta Eiropas čempionātā 1937.gadā Rīgā un 1939.gadā Kauņā.

Izlases galvenajam trenerim Štelmaheram palīdz Uvis Helmanis, Raimonds Feldmanis un Oskars Ernšteins.

Latvijas valstsvienības sastāvs "Baltijas ceļa" turnīram:

aizsargi - Artis Ate ("VEF Rīga"), Edmunds Elksnis ("Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola"), Edgars Lasenbergs (Pasvāles "Pieno žvaigždes", Lietuva), Artūrs Ausējs (Jekaterinburgas "Ural", Krievija), Andris Misters ("Melilla", Spānija), Kristaps Gludītis ("Ventspils");

uzbrucēji - Kristaps Dārgais ("Ogre"), Artjoms Butjankovs ("Samara", Krievija), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife-2", Spānija), Edvards Mežulis ("Latvijas Universitāte");

centra spēlētāji - Kārlis Šiliņš (Floridas Atlantijas universitāte, NCAA, ASV), Kaspars Bērziņš ("Ogre").

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu