Igaunijā sieviete stundu izseko policijas meklētu personu, bet likumsargi tā arī neierodas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Parasti igauņi, tāpat kā latvieši ļoti aktīvi atsaucās uz policijas aicinājumiem palīdzēt atrast pazudušos cilvēkus. Tā tas notika arī šoreiz, kad Kohtla-Jerves iedzīvotāja Natālija uz ielas ieraudzīja bezvēsts pazudušo 69 gadus veco Viktoru. Viņa nekavējoties piezvanīja 112, taču policija savlaicīgi neieradās. Medijs "Rus.Postimees" noskaidroja, kāpēc tas tā notika, un kāda ir policijas ierastā prakse, reaģējot uz šādiem pilsoņu aicinājumiem, kuri vēlas palīdzēt atrast pazudušus cilvēkus.

"Nesen portālā bija raksts, ka policija lūdz palīdzību 69 gadus vecā Viktora atrašanā, kurš, iespējams, atrodas Kohtla-Jervē. Zvanīju policijai, kad šorīt uz ielas ieraudzīju meklēto cilvēku. Es stundu pakavējos pie viņa, bet likumsargi tā arī neieradās," sašutusi atklāja Natālija.

Pēc lasītājas teiktā, pulksten 11.25 viņa piezvanīja uz 112 un teica, ka pastaigājoties ar suni, ieraudzījusi Viktoru, kurš bija meklēto personu sarakstā.

"Operators lūdza pagaidīt un apsolīja nodot manu ziņojumu. Es stundu klejoju līdzi šim cilvēkam, bet policija nekad tā arī neatbrauca. Es gandrīz zaudēju prātu no tā karstuma...

Šis kungs sāka doties projām no parka. Es viņam turpināju sekot, jo domāju, ka drīz ieradīsies policija, bet tas nenotika, tāpēc es nospļāvos un devos mājās."

Policijas dispečeru centra vadītājs Otomārs Virks norādīja, ka tajā pašā dienā ap pulksten 16 sirmgalvis tika atrasts un atgriezts aprūpes namā.

Viņa veselība bijusi laba, un viņam nebija nepieciešama papildu medicīniskā palīdzība. Viktors paskaidroja, ka devies projām, jo viņš negribot dzīvot aprūpes namā.

"Pirmo ziņojumu par pazudušo Viktoru policija saņēma ap pulksten 12. Par šo izsaukumu atbildīgā amatpersona nodeva informāciju tuvākajam policijas iecirknim, taču likumsargi uz to nereaģēja pietiekami ātri, kaut arī uz izsaukuma vietu bija jāsūta patruļa. Šādi gadījumi ir ārkārtīgi reti. Parasti policija uz šādiem ziņojumiem reaģē pēc iespējas ātrāk," paskaidroja Virks.

"Pēc otrā izsaukuma uz notikuma vietu tika nosūtīta patruļa un Viktors tika nogādāts atpakaļ aprūpes namā. Mēs vēlamies pateikties visiem cilvēkiem, kuri zvanīja un ziņoja par sirmgalvi," viņš uzsvēra.

Gada laikā policija saņem apmēram 4000 ziņojumu par bezvēsts prombūtnē esošiem cilvēkiem, kas ir vairāk nekā desmit ziņojumi katru dienu.

"Policija individuāli novērtē katru gadījumu, tāpat arī to - vai cilvēka dzīvība un veselība var tikt apdraudēta. 98% no pazudušajiem cilvēkiem tiek atrasti gana ātri un 2% ir jāuzsāk plaša mēroga meklēšana," pastāstīja Virks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu