Basketbolists Rozītis karjeru tomēr turpinās "Girona" komandā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Rozītis.
Dāvis Rozītis. Foto: facebook.com

Latvijas basketbolists Dāvis Rozītis karjeru turpinās Spānijas pēc spēka otrās līgas "LEB Oro" komandā "Girona", lai arī vēl nesen tika panākta vienošanās ar citu šīs līgas klubu.

Nesen Dāvis Rozītis pievienojās Spānijas pēc spēka otrās līgas - "LEB Oro" - klubam Sansevastjanas "Gipuzkoa", ar kuru ieguva tiesības nākamsezon spēlēt Spānijas augstākajā līgā (ACB). Klubs gan šovasar neieguva licenci dalībai ACB.

Tikmēr sestdien "Girona" vienība, kuru 2014.gadā izveidoja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Po Gasols, paziņoja, ka nākamsezon kluba krāsas pārstāvēs Rozītis.

"Esmu gandarīts, ka varu būt daļa no Žironas komandas, jo tā ir ambicioza vienība. Vieglāk ir spēlēt klubos, kuriem ir sena vēsture, bet vēl aizraujošāk ir iesaistīties jaunos projektos," klubs citē Rozīša teikto. "Komandai varu dot abus - gan starptautiska līmeņa pieredzi, gan solīdas minūtes "LEB Oro"."

Žironas vienība šajā sezonā pēc spēka trešajā līgā izcīnīja otro vietu un ieguva tiesības spēlēt "LEB Oro".

Iepriekšējā sezonā Rozītis spēlēja citā šīs līgas vienībā "Ourense", kuras rindās viņš aizvadītajā sezonā vidēji mačā guva 16,5 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu. Savukārt izslēgšanas spēlēs latvietis izcēlās ar 14,3 punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām.

"Ourense" komandai Rozītis pievienojās 2017.gada decembrī, bet pirms tam spēlēja citā "LEB Oro" komandā "Actel Forca". Savukārt tā paša gada vasarā Rozītis pārcēlās uz Grieķijas otrās līgas vienību Lefkadas "Doxa", tomēr neapmierinoša snieguma dēļ viņš tajā pavadīja tikai pirmssezonas posmu, bet rudenī uz mēnesi pievienojās Latvijas čempionei "VEF Rīga", kur aizvietoja savainotos spēlētājus, izpelnoties ļoti simbolisku spēles laiku.

Savukārt pagājušā gada novembrī viņš devās uz Spāniju, noslēdzot īstermiņa līgumu ar "Actel Forca", bet tad pārcēlās uz "Ourense", kur aizvadītajā sezonā spēlēja arī Verners Kohs.

Rozītis savulaik piecus gadus pavadīja Amerikas studentu basketbolā, bet pēc tam divas sezonas nospēlēja "Valmiera"/ORDO komandā, 2016.gadā kļūstot par Latvijas čempionu, kamēr 2016./2017.gada sezonu viņš pavadīja "Liepāja"/"Triobet" un "Barons kvartāla" rindās. Basketbolists spēlējis dažādās Latvijas jaunatnes izlasēs un 2015.gadā pretendēja uz iekļūšanu Latvijas pieaugušo valstsvienības sastāvā.

Rozītis šovasar arī bija kopā ar Latvijas izlasi, kas "Elektrum" Olimpiskajā centrā aizvadīja treniņus. Viņš gan neiekļuva sastāvā dalībai Baltijas valstu turnīrā, kurā no 24. līdz 26.jūlijam savā starpā tiksies Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valstsvienības.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu