"Viņiem ir pie vienas vietas, rupji sakot." Rīdziniece sašutusi par higiēnu tirgū pandēmijas laikā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Bez Tabu

"Redzēju kā pārdevēja netīrām, plikām rokām fasē pankūkas. Viņa kailām rokām arī sieru grieza, ko mājās termiski varbūt neviens neapstrādā," par redzēto Rīgas Centrāltirgus Piena paviljonā sušutusi kāda raidījuma "Bez Tabu" skatītāja. "Viss tur paliek vaļā un ta viņa vēlreiz to visu dara. Viņi zina, ko viņi dara. Viņiem ir pie vienas vietas, rupji sakot."

"Kur es gāju garām - cimdus nevienam neredzēju. Masku arī neredzēju. Tāpēc arī pati neliku," stāsta cita tirgus apmeklētāja.

Turpretī citi aptaujātie tirgus apmeklētāji saka, ka viss esot kārtībā. 

Raidījuma reportieri novēroja, ka cimdus lieto vien retais pārdevējs. Citi izlīdzas vien ar vienu cimdu vai lieto maisiņu. Arī aculiecinieces pieminētā pārdevēja nekautrējas strādāt ar kailām rokām - griežot un dodot degustēt sieru. 

Pārtikas un Veterinārais dienests tirgū esot biežs viesis - šogad veiktas jau 119 pārbaudes, no kurām 11 Piena paviljonā.

"Ir jāsaprot, ka ir pārkāptas vispārīgās higiēnas prasības. Lai viņa varētu fasēt produktus viņai jālieto vienreiz lietojamos cimdus, nevis stāvēt visu dienu cimdos. Vai lietot attiecīgo tirdzniecības inventāru," uzsver PVD pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova.

"Pārdevēja ir pārkāpusi visu, ko varēja pārkāpt. Tā ir zema tirdzniecības darbinieka kultūra. Ir jāprot ne tikai pārdot, bet ievērot visu, lai neatbaidītu pircēju. Šajā gadījumā viņa atbaida pircējus."

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu