Pārceltās "Giro d'Italia" sacensības startēs ar četriem posmiem Sicīlijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Prestižās daudzdienu velosacensības "Giro d'Italia", kas šogad Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas uz vēlāku laiku, startēs Sicīlijā, kur paredzēti pirmie četri etapi.

Sākotnēji Itālijas tūres sākums bija paredzēts Ungārijā, kur arī notiktu pirmie trīs posmi, bet koronavīrusa straujās izplatības dēļ šo ieceri nācās atcelt.

Tagad zināms, ka "Giro d'Italia" 3.oktobrī sāksies Sicīlijā, kad sportisti no Monreales līdz Palermo individuālajā laika ieskaitē spēkosies 16 kilometrus garā distancē.

Sicīlija prestižo sacensību startu bija plānojusi uzņemt nākamgad, bet pēc organizatoru aicinājuma, nolemts šo ieceri īstenot šogad.

"Uzreiz pieņēmām "RCS Sport" aicinājumu par tūres uzņemšanu jau šogad, nevis pēc gada. Uzskatām, ka tam būs būtiska loma," teica Sicīlijas reģiona sporta vadītājs Manlio Mesina. "Esam gandarīti, ka varam būt daļa no šī projekta, kas viennozīmīgi veicinās tūrisma un arī paša sporta attīstību."

Otrais, trešais un arī ceturtais etaps būs visai līdzīgs tiem, kādi bija plānoti sākotnēji. Proti, posmos aizvien būs kāpums Etnas kalnā, kas paredzēts trešajā etapā.

Galējais sacensību maršruts tiks paziņots tuvākajās nedēļās, bet pastāv maza iespēja, ka "Giro d'Italia" otrajā pusē tiks veiktas kardinālas izmaiņas.

Profesionālās riteņbraukšanas sezona šobrīd ir apturēta līdz 1.augustam.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu