"Ventspils" noraidījumiem bagātā spēlē sagādā RFS otro zaudējumu šajā sezonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FK "Ventspils" futbolisti
FK "Ventspils" futbolisti Foto: FK Ventspils/Facebook

Kurzemes futbola klubs "Ventspils" sestdien "Optibet" virslīgas spēlē, kas bija noraidījumiem bagāta, vicečempionei RFS sagādāja otro zaudējumu šajā sezonā.

"Ventspils" mājās ar 3:2 (3:0) uzvarēja RFS.

Vārtus Kurzemes vienībā guva Vjačeslavs Kozlovs, Lukass Villela-Rezende un Kriss Marlons Ondongs-Mba. RFS klubā precīzi sita Emersons Santana Deuslesiānu un Renārs Varslavans.

Jau spēles otrajā minūtē pussargs Leonels Strumija glāba komandu pēc partnera neprecīzas piespēles, kā rezultātā soda laukumā pārkāpa noteikumus un nopelnīja sarkano kartīti. "Pendeli" realizēja Villela-Rezende.

Septiņas minūtes vēlāk RFS jaunieguvums Činonso Ofors apskrēja aizsargus un izdarīja spēcīgu sitienu no tuvas distances, taču tas bija neprecīzs. Piecas minūtes vēlāk Ofors pēc pretinieku aizsargu kļūdas vēlreiz tika pie sitiena, bet raidījums ar galvu bija pagalam neprecīzs.

Turpinājumā abas komandas nevairījās no atklāta futbola, kas Andri Treimani vairākkārt piespieda parādīt dzelteno kartīti, kā arī nosvilpt sodus. Pirms 40 minūtes temps nedaudz kritās, ko izmantoja Kozlovs. Viņš ar partneriem laukuma vidū ieguva bumbu un devās ātrajā pretuzbrukumā, kas noslēdzās ar precīzu sitienu (2:0). 

Divas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Vjačeslavs Isajevs pie sava soda laukuma nogāza ventspilnieku un saņēma sarkano kartīti. Par Treimaņa lēmumu priecīgs nebija RFS treneris Mariuss Skinders. Speciālists dusmu vadīts iespēra pa ūdens pudeli, un īsi pēc tam arī viņš bija spiests pamest laukumu.

Daudzie noraidījumi RFS pirmajā puslaikā maksāja vēl vienu vārtu zaudējumu, jo soda laukumā starp vairākiem spēlētājiem Ondongs-Mba bija pirmais pie bumbas (3:0).

Otro puslaiku RFS iesāka ar četrām maiņām, kas iepriekš Latvijas virslīgā nebija pieredzēts. Spēles otrais nogrieznis noritēja krietni mierīgākā tempā nekā pirmās 45 minūtes. Lai arī kurzemniekiem bija liels teritoriālais pārsvars, nākamos vārtus mačā 69.minūtē guva RFS. Nedaudz iemigušo "Ventspili" laukuma centrā atbruņoja Deuslesiānu, kurš epizodes noslēgumā soda laukumā iepretim tukšiem vārtiem tika pie bumbas un samazināja kurzemnieku pārsvaru.

Vēl vienus vārtus RFS atspēlēja jau kompensācijas laika ceturtajā minūtē, kad rīdziniekiem kopējiem spēkiem izdevās tikt līdz pretinieku soda laukumam, kurā precīzu raidījumu izdarīja Varslavans.

Pirms šī dueļa "Ventspils" pēdējās četrās cīņās bija tikusi vien pie punkta (0:0 pret "Metta" komandu), taču iepriekšējā kārtā nebija tālu no tā, lai atņemtu punktus "Riga", zaudējot vien beigās ar 0:1.

Sliktākais zaudējumā bija asumi pēc spēles beigu signāla, kā dēļ kopumā četriem ventspilnieku pamatsastāva spēlētājiem - Kaspara Svārupa, Konstantīna Mahnovska un Giorgi Mčedlišvili, kas "brīvdienu" sestdienas mačā nopelnīja pret "Riga", un Daniila Ulimbaševa, kuram triju spēļu diskvalifikācija beigsies pēc mača ar RFS.

RFS līdz šim vienīgo zaudējumu piedzīvoja astotajā kārtā savā laukumā pret "Riga" (1:2).

Pirmajā kārtā Rīgā ar 1:0 pārāka bija RFS.

RFS ir turnīra rezultatīvākā komanda, un nav brīnums, ka turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir vairāki rīdzinieki. Labākais no viņiem ar sešiem gūtajiem vārtiem ir RFS pussargs Emersons Santana Deuslesiānu, kurš šajā sarakstā ir otrais.

Mājinieku rindās Jevgeņijs Kozlovs un Svārups guvuši pa trim vārtiem.

Trīs devītās kārtas spēles notiks svētdien, kad "Jelgava" uzņems "Tukums 2000"/TSS, "Spartaks" - "Metta" un "Liepāja" - "Daugavpili".

Virslīgas līderpozīcijās joprojām ir "Riga", kam tāpat kā RFS ir 24 punkti, taču vicečempioni aizvadījuši par maču vairāk. Trešo vietu ar 15 punktiem ieņem "Valmiera", 14 punkti desmit spēlēs ir "Ventspilij", bet Jūrmalas "Spartaks" tikpat iekrājusi astoņos dueļos. Tālāk ar desmit punktiem astoņās spēlēs seko "Liepāja", deviņi punkti deviņos mačos "Daugavpilij" un "Jelgavai", bet astoņus punktus iekrājusi "Metta" komanda, kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie diviem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu