Vieglatlētikas sacensībās "Talsu šķēpi" uzvar Mūze un lietuvietis Matusevičs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Vieglatlētikas sacensībās "Talsu šķēpi" sestdien dāmu konkurencē uzvaru izcīnīja Līna Mūze, bet starp vīriem pārākais izrādījās Lietuvas rekordists Edis Matusevičs, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Sestdien teicamos laika apstākļos Talsos risinājās Talsu novada pašvaldības balvas izcīņa šķēpa mešanā "Talsu šķēpi 2020". Arī šogad šīs sacensības bija starptautiskas, jo startēja arī viesi no Lietuvas un Nīderlandes.

Sievietēm pirmais starts šovasar bija Latvijas rekordistei Madarai Palameikai, kā arī Anetei Kociņai. Toties Mūzei šis bija jau trešais starts, jo iepriekš divas uzvaras svinētas Somijā notikušajās sacensībās.

Iespējams, nelielā sacensību pieredze Mūzei spēlēja par labu, jo jau pirmais raidījums lidoja 60,49 metru tālumā, ar ko bija gana uzvarai. Arī Liveta Jasiunaite no Lietuvas jau bija "piešāvusi roku" tāliem metieniem - šoreiz 58,96 metri un otrā vieta.

Pieticīgāks bija Anetes Kociņas un Madaras Palameikas sniegums. Pirmā no abām šķēpu raidīja 57,59 metrus tālu un izcīnīja bronzu, kamēr Palameika ar 55,97 metriem palika ceturtā.

Vīriešu konkurencē, nestartējot Latvijas patreizējiem līderiem - ne Gatim Čakšam, ne Krišjānim Suntažam, ne arī Rolandam Štrobinderam, uzvaru ar 74,93 metriem guva Lietuvas rekordists Matuševičs. 

Otro vietu izcīnīja ventspilnieks Jānis Svens Grīva (73,57 metri), bet uz zemākā goda pjedestāla stājās smiltenietis Matīss Velps - 71,89 metri. Viņš par pusmetru pārspēja viesi no Nīderlandes - Larsu Timmermani (71,38 metri), kurš pirms desmit gadiem bija sasniedzis rezultātu 79,59 metri.

Sacensību ievadā bija starti jauniešiem (U-16). Jau otrdien labākie no viņiem startēs Ogrē - tradicionālajā Baltijas valstu jauno vieglatlētu (U-16) mačā.

Meitenēm vistālāk šķēpu raidīja Sandra Brikmane no Jēkabpils - 45,48 metri. Viņa, tāpat kā Dinija Līga Paegle (otrā vieta - 42,09 metri) pārstāvēs Latvijas izlasi Ogrē. Arī puišiem uzvarēja izlases komandas pirmais numurs Kristers Krauklis no Smiltenes - 51,05 metri.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu