Igaunijas basketbolists no Latvijas izlases sagaida daudz tālmetienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Janari Joesārs apskauj komandas biedru pēc uzvaras pār Lietuvu.
Janari Joesārs apskauj komandas biedru pēc uzvaras pār Lietuvu. Foto: Hendriks Osula

Latvijas vīriešu basketbola izlase "Baltijas ceļa" turnīra pēdējā mačā varētu izpildīt daudz tālmetienu, bet igauņi liktu pretī komandas spēli, sarunā ar aģentūru LETA atzina Igaunijas valstsvienības uzbrucējs Janari Joesārs.

Latvija plkst.19.30 "Saku Suurhall" arēnā Tallinā tiksies ar Igauniju. Turnīra pēdējo spēli tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Sestdien Latvija, valstsvienībā debitējot uzreiz astoņiem basketbolistiem, ar 59:82 atzina Lietuvas izlases pārākumu.

"Latvija ir viena no lielākajām Igaunijas izlases sāncensēm. Komanda gan uz šejieni atbraukusi ar daudz jauniem spēlētājiem, un vakar viņiem nebija tā labākā spēle, tāpēc šī iemesla dēļ šodien jābūt gataviem uz visu," pēc svētdien treniņa par vakarā gaidāmo maču stāstīja Joesārs.

26 gadus vecais basketbolists lielāko daļu no pēdējām trim sezonām pavadījis Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandā, tāpēc vairums no Latvijas izlases spēlētājiem viņam ir zināmi.

"Nezinu jaunos puišus, cik esmu dzirdējis, viens no viņiem ir Grankanārijas kluba sistēmā [Mārcis Šteinbergs]. Taču zinu vecākos spēlētājus, kuri pārstāv Igaunijas - Latvijas līgas komandas, kā arī esmu ar viņiem ticies Vienotajā līgā, piemēram, Ausēju, Ati un pārējiem," secināja Joesārs.

Viņaprāt, Latvijas izlases trumpis svētdienas vakarā gaidāmajā spēlē varētu būt tālmetieni.

"Spēlējot pret "VEF Rīga", nevienu reiz vien esam nomētāti un uzveikti ar metieniem no tālienes. Turpretī mēs varam likt pretī komandas spēli," uzsvēra Joesārs.

Turnīra ievadā Igaunija ar 92:85 negaidīti uzvarēja Lietuvu, kuras sastāvā bija arī Eirolīgā pieredzi guvuši basketbolisti.

"Gribējām uzvarēt to spēli un visi atdeva 100%. Komandā varēja just enerģiju un degsmi. Lai gan tā nebija kāda kvalifikācijas cikla spēle, bija sajūta, ka uzvara ir vēsturiska. Nekad nebijām uzvarējuši Lietuvu un gribējām parādīt savu labāko sniegumu. Uzvara pār Lietuvu mums devusi papildus cīņassparu un motivāciju. Jūtamies tā, ka esam pelnījuši to uzvaru," komentēja Joesārs.

Tāpat kā Latvijas izlase, arī Igaunija kopš jūnija aizvada treniņus. Joesārs gan drīz dosies uz Spāniju, kur papildinās ACB kluba "Manresa" rindas.

"Šobrīd viss ir droši, lai tur dotos un sāktu gatavoties pirmssezonai. Ļoti nozīmīgu lomu nokļūšanai Spānijā spēlēja mans sniegums Vienotajā līgā, savukārt tajā nostiprināties palīdzēja Igaunijas - Latvijas līgā iegūtā pārliecība," atklāja Joesārs.

Latvija ir pirmā Eiropas čempione 1935.gada sacensībās, savukārt Igaunijas valstsvienības augstākais sasniegums ir piektā vieta Eiropas čempionātā 1937.gadā Rīgā un 1939.gadā Kauņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu