Bordāns neskata pamatu jauniem valdības lēmumiem saistībā ar Uzbekistānas viesstrādnieku saslimšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ministru prezidenta vietas izpildītājs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) pašlaik neskata pamatu jauniem valdības lēmumiem saistībā ar Uzbekistānas viesstrādnieku saslimšanu, jo atbildīgie dienesti kontrolē situāciju.

Vaicāts, vai pēc piecu viesstrādnieku saslimšanas konstatēšanas vajadzētu lemt par aizliegumu viesstrādniekiem no trešajām valstīm ierasties Latvijā, Bordāns norādīja, ka pašlaik nav pamata jauniem valdības lēmumiem, jo atbildīgie dienesti kontrolē situāciju, kā arī nav tik lieli slimības uzplaiksnījumi.

Premjera vietas izpildītājs vērsa uzmanību, ka tie, kuri ir saslimuši, tiek konstatēti, un nav informācijas, ka par situāciju varētu tikt zaudēta kontrole. Savukārt, ja dienesti ziņos par kādām krasām izmaiņām, tiks pieņemti nepieciešamie lēmumi, norādīja Bordāns.

Jau vēstīts, ka arī veselības ministre Ilze Viņķele (AP) norādīja, ka no vienas situācijas ar piecu viesstrādnieku no Uzbekistānas saslimšanu nevar izdarīt secinājumus par tendencēm. Tā politiķe atbildēja uz jautājumu, vai pēc piecu slimu viesstrādnieku konstatēšanas vajadzētu lemt par aizliegumu viesstrādniekiem no trešajām valstīm ierasties Latvijā.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1345 Covid-19 testi, atklājot 13 jaunus saslimšanas gadījumus, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

SPKC rīcība esošā informācija liecina, ka pieci saslimušie iebraukuši no Uzbekistānas. Septiņi no saslimušajiem ir kontaktpersonas, savukārt par vienu personu tiks precizēta papildus informācija.

Sākotnēji minētie pieci saslimušie ir Uzbekistānas iedzīvotāji, kuri Latvijā ieradušies strādāt, aģentūrai LETA pastāstīja SPKC pārstāve Ilze Arāja. Šiem cilvēkiem saslimšana norit vieglā formā un jautājumu kārtošana par viņu pašizolēšanos notiek sadarbībā ar darbu vadītāju, kurš organizēja šo strādnieku ierašanos Latvijā.

Saslimušie Uzbekistānas iedzīvotāji Latvijā ieradušies šīs nedēļas beigās. Vaicāta par iespējamām viņu kontaktpersonām, Arāja skaidroja, ka pašlaik turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana un arī šis jautājums ir darba procesā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu