Rīgas domes vēlēšanām veltītu raidījumu veidošanai līdzekļus piešķir Vidzemes Televīzijai un "All Media Latvia" (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) noteikusi uzvarētājus konkursā par 2020. gada Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu priekšvēlēšanu raidījumu veidošanu komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas.

Konkursā saņemot divus pieteikumus, par uzvarētājiem noteikta SIA "Vidzemes televīzija", kas veidos saturu sadarbībā ar ziņu portālu "Delfi":programmas "Re:TV" vēlēšanu debates "Latvija testē Rīgu" un "Delfi TV ar Jāni Domburu" pirmsvēlēšanu raidījumu cikls "Par ko balsot Rīgā", tam kopumā piešķirot 60 000 eiro.

Par otrs uzvarētāju atzīta SIA "All Media Latvia" ar raidījumu projektu četrās daļās - debates "Rīgas atslēgas. Vēlēšanas 2020" TV3 ziņu dienesta raidījumā "900 sekundes", partiju un to kandidātu izvērtējums sižetu sērijā "Partijas vizītkarte" TV3 ziņās rubrikā "Rīgas atslēgas. Vēlēšanas 2020", sižetu sērija "Rīgas tramvajs" TV3 ziņās, TV raidījuma "Nekā personīga" Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu priekšvēlēšanu speciālizlaidums - tam atvēlēti 15 000 eiro.

NEPLP loceklis Patriks Grīva pauda, ka konkursa uzvarēji nodrošinās plašu un efektīvu informācijas analīzi priekšvēlēšanu periodā, izjautājot Rīgas mēra kandidātus un viņu politiskās partijas. Pateicoties dažādajām satura izplatīšanas platformām, ar potenciālajiem Rīgas vadītājiem būs iespēja iepazīties ne tikai rīdziniekiem, bet visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Konkursa mērķis un uzdevums ir televīzijas priekšvēlēšanu raidījumu, tostarp debašu, diskusiju un sižetu veidošana un pārraidīšana komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas programmās un pieejamības nodrošināšana daudzplatformu vidē, lai atspoguļotu 2020. gada Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu procesus Latvijā un veicinātu pēc iespējas plašāku vēlētāju informētību par deputātu kandidātu sarakstiem un to vēlēšanu programmu piedāvājumiem un pilsonisko līdzdalību 2020. gada Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.

Visi NEPLP finansētie pirmsvēlēšanu raidījumi būs pieejami bezmaksas zemes apraidē televīzijas programmā "Re:TV", daļa raidījumu būs pieejama televīzijas programmā "TV 3" un pakalpojuma pēc pieprasījumu sniedzēja vietnē "delfi.tv".

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu