"Man piecus gadus bija draudzene, taču es ne reizi viņu nesatiku." Attiecības virtuālajā pasaulē (2)

Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Attiecību modeļi ir dažādi, it īpaši mūsdienu pasaulē, tomēr attiecības, kas ilgst vairākus gadus, ne reizi savu partneri nesatiekot, ir retums. Savu pieredzi portālam "The Guardian" stāsta Lorija Foksa.

22 gadus vecā sieviete un ML, kā viņu sauca Lorija, iepazinās 2008. gadā iepazīšanās portālā. ML bija aktīva šī portāla lietotāja un sieviešu attiecību laikā uzstāja, ka Lorijai jāpakļaujas.

Sievietes pašķīrās pēc pieciem gadiem - 2013. gadā. Tā kā abas saglabāja labas attiecības, ik pa laikam sazinājām nākamos trīs gadus. Tomēr 2016. gadā Lorijai bija nervu sabrukums un abu draudzība pajuka pavisam.

"Īsi pēc tam viņa sāka parādīties manos sapņos. Dažkārt tie bija seksuāla rakstura sapņi, bet visbiežāk viņa vienkārši tur bija - dzēra kafiju, stāvēja uz ielas vai vēra vaļā durvis. Un es nolēmu viņai uzrakstīt. Domāju, ne bez iemesla viņa katru nakti mani apciemo sapņos," stāsta Lorija. 

Tomēr sievietes nosūtītais e-pasts līdz adresātam nenonāca.

"Saņēmu paziņojumu, ka e-pasts nav aizsūtīts, jo adresāts nav sasniedzams. Pārsteigta pārbaudīju norādīto adresi, visu pārlasīju un nosūtīju to vēlreiz. Atkal tas pats paziņojums. Es atkritu krēslā un nesapratu, ko jūtu. Atvieglojumu un sēras visbiežāk vienlaicīgi neizjūt," atminas Lorija.

Viņa skaidro, ka, protams, varētu izmēģināt sazināties citādi - piezvanot vai uzrakstot "Twitter" vai "Instagram". Tomēr viņai tādas iespējas nebija. Lorijai nebija ML telefona numura, kā arī viņa zināja tikai viņas profesiju, bet ne pašu darba vietu.

"Mūsu attiecības bija vienkāršas. Ja es nepretojos, pretī saņēmu mīlestību," skaidro Lorija.

Sievietes sazvanījās un sarakstījās virtuālajā vidē. Katru dienu vairākas stundas dienā viņas pavadīja kopā. Lorija stāsta, ka viņām bija seksuālas attiecības, tomēr lielu daļu kopā pavadītā laika sievietes vienkārši sarunājušās. Viņas apsprieda savas intereses, ieteica viena otrai grāmatas, dalījās bērnības atmiņās un spēlēja spēles. 

"Mēs būvējām intimitāti, gluži kā jebkurš cits pāris," stāsta Lorija.

Lorija atzīst, ka tās nebija veselīgas attiecības, jo viņa regulāri tika apspiesta un gadījumā, ja kaut kas nenotika pēc ML prāta, Lorija tika sodīta un izjuta skumjas pēc mīlestības. Par spīti tam, ML daudz runāja par abu kopīgo nākotni.

"Viņa man skaidroja, ka dzīvosim kopā, kad būšu gatava. Viņai bija ļoti detalizētas fantāzijas par mūsu kopdzīvi - māju, ikdienu, un kopā būšanu. Es zināju, ka tā ir manipulācija, taču es nevarēju saprast - kāpēc," atminas Lorija.

Viņa stāsta, ka abu attiecības bijis kā trausls noslēpums, kas Lorijai licis atplaukt. No jaunietes, kas nebija pārliecināta ne par sevi, ne savu izskatu, un pat ne dzimumu, Lorija izauga pašpārliecinātā sievietē. 

"Mūsu attiecību laikā ML mani iedrošināja satikties ar citām, jo tas palīdzēšot manam pašvērtējumam. Tomēr, ja es to darīju, ML mani sodīja un vairs neatbildēja. Viņa gribēja, lai pilnībā pakļaujos," stāsta Lorija.

Tomēr viņa nekad neatļāvās uzņemt bildes vai video, nekad nelika uzņemties kādus ML nepadarītos darbus, kā arī neprasīja naudu. Viņa varu pār Loriju izpauda citādāk - attiecībās viņa Lorijai lika justies bezspēcīgai.

Loriju šī emocionālā vardarbība ļoti mulsināja, jo viņa atzīst, ka saņēmusi arī ļoti daudz laba un ML patiesībā spējusi būt arī milzīgs atbalsts. Viņa ieguldīja laiku, lai Lorijai palīdzētu man pieņemt pareizos finanšu lēmumus, daudz interesējās par viņas darbu un iedrošināja tiekties pēc saviem mērķiem. 

"Es nemitīgi prātoju, kāds viņai no šī visa labums. Kāpēc lai viņa ieguldītu sevi un savu laiku, ja neredz kopīgu nākotni. Es nevarēju to izprast, tāpēc turpināju ticēt, ka ML nodomi ir godīgi. Varbūt viņa tik tiešām mani mīlēja, kā to apgalvoja," turpina Lorija.

Iemeslu, kāpēc Lorija beidzot nolēma šīs attiecības izbeigt, bija daudz, tomēr viens no attiecību lūzuma punktiem saistīts ar ML vārdu. Īsi pirms Lorijas dzimšanas dienas 2010. gadā ML neienāca tiešsaistē, tomēr Lorija pieņēma, ka tas ir kārtējais sods un par to nesatraucās. Kad viņa portālā nebija parādījusies jau vairākas dienas, Lorija sāka satraukties. Viņa juta, ka kaut kas ir noticis, un viņai bija taisnība. ML bija nonākusi intensīvās terapijas nodaļā.

"Loģiski, ka man neviens nebija to pateicis. Viņa bija vienīgā, kura zināja par manu eksistenci. Es apzvanīju visas pilsētas slimnīcas, tomēr nevienā nebija pacientes ar tādu vārdu. Un kā nu ne, vēlāk atklājās, ka viņa man nekad nav pateikusi savu īsto vārdu un trīs gadu attiecībās ļāvusi uzrunāt pseidonīmā," atminas Lorija.

Viņa stāsta, ka ilgi centās to pieņemt, tomēr tas nebija vienkārši. Lorija pieturējās pie fantāzijām par nākotni un centās attaisnot ML rīcību, tomēr tas bija sagrāvis viņas uzticību.

"Es no viņas attālinājos, vairs neticēju viņas vārdiem. Arī viņa bija ļoti atturīga brīdī, kad vēlējos noskaidrot vairāk par šo pseidonīmu. Es centos būt pacietīga, gribēju ticēt attiecību turpinājumam, tomēr šis notikums bija beigu sākums," turpina Lorija.

Viņa atzīst, ka joprojām nenojauš, kāds bija iemesls ML savādajai uzvedībai. 

"Varbūt viņa ir precējusies, varbūt viņa nav tā, par ko uzdodas, bet galu galā tas var būt arī kaut kas, ko pat nespēju iedomāties. Pagāja vairāki gadi līdz palaidu viņu vaļā, taču nu beidzot esmu brīva, kas noteikti ir uz labu," savu stāstu noslēdz Lorija.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu