Dažu mēnešu laikā policija izņēmusi ievērojamu daudzumu nelegālo ieroču un sprāgstvielu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes amatpersonas ikdienā aktīvi veic darbu šaujamieroču nelikumīgās aprites apkarošanas jomā. Ik pa laikam tiek ziņots par veiktā darba panākumiem, izņemot ievērojamu daudzumu nelegālo sprāgstvielu un ieroču, portālu "Apollo" informēja VP pārstāve Elīna Priedīte.

Arī šoreiz likumsargi vairākus mēnešus apstrādāja saņemto informāciju par iespējamu nelikumīgu šaujamieroču, munīcijas un sprādzienbīstamu priekšmetu apriti, kā rezultātā no nelikumīgās aprites tika izņemts ievērojams daudzums šaujamieroču, to būtiskās sastāvdaļas, sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises.

Viena no VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes prioritātēm ir šaujamieroču nelikumīga aprites apkarošana. Katru gadu tiek veikta pastāvīga kontrole un virkne izmeklēšanas darbību.

Arī šī reize nebija izņēmums – likumsargi ieguva informāciju par personām, kuras, iespējams, nodarbojas ar šaujamieroču, to būtisko sastāvdaļu, munīcijas un spridzināšanas ierīču nelikumīgu apriti Rīgā, Liepājā, Baldones novadā, Dobeles novadā, Jaunjelgavas novadā un Daugavpils novadā.

Nekavējoties tika uzsākti četri kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas, proti, par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča izgatavošanu, remontēšanu, glabāšanu vai realizēšanu.

Izmeklēšanas un operatīvo darbību rezultātā tika noskaidrotas iesaistītās personas – 1957., 1962., 1963., 1970., 1978. gadā dzimuši vīrieši –, kā arī nelikumīgi glabāto priekšmetu atrašanās vietas.

Kriminālprocesu izmeklēšanas laikā tika veiktas vairākas kratīšanas dzīvokļos un privātmājās un no nelikumīgās aprites izņemtas trīs pistoles, divi revolveri, 15 karabīnes, 32 šaujamieroču būtiskās sastāvdaļas, 2094 munīcijas, viena rokas granāta, 42 spridzināšanas ietaises, 508 spridzināšanas ietaises sastāvdaļas un četri kilogrami sprāgstvielu.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesos turpinās.

Šaujamieroču nelikumīgās aprites apkarošana ir ne tikai kārtējās ieroču un to sastāvdaļu glabātuves konstatēšana, bet arī svarīga cīņa ar to glabātājiem, tādējādi novēršot pastāvošos drošības riskus sabiedrībai. Ir ļoti būtiski veikt dažādus pasākumus šaujamieroču nelikumīgās aprites apkarošanas jomā, jo to iespējamās realizācijas sekas var būt arī neatgriezeniskas.

Valsts policija atgādina, ka personas, kuras labprātīgi nodod bez attiecīgās atļaujas izgatavotu, iegādātu, nēsātu vai glabātu šaujamieroci, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīciju, lielas enerģijas pneimatisko ieroci, sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaisi vai bez attiecīgas atļaujas izgatavotu gāzes pistoli (revolveri) vai tās munīciju, tiek atbrīvota no kriminālatbildības, ja personas darbībās nav cita noziedzīga nodarījuma sastāva.

Tāpat VP aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un ziņot par nelikumīgu ieroču iespējamām uzglabāšanas vietām, zvanot pa tālruņa numuriem 67075287, 67075366, 110 vai rakstot uz e-pastu kip@vp.gov.lv.

Foto: Valsts policija
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu