Zinātnieki atklājuši, ka cilvēkiem, kuri slimo ar cukura diabētu, ir 12 reižu lielāka iespēja nomirt pēc inficēšanās ar Covid-19 (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Covid-19" analīžu paraugi mēģenē
"Covid-19" analīžu paraugi mēģenē Foto: Evija Trifanova/LETA

Pacientiem, kuri inficējušies ar Covid-19 un slimo ar cukura diabētu, hospitalizācija ir nepieciešama sešas reizes biežāk, jo saslimšanu ar koronavīrusu pārcieš krietni smagāk, vēsta portāls "RBC".

Kalifornijas Universitātes zinātnieki norāda, ka cilvēkiem, kuriem ir cukura diabēts, esot 12 reižu lielāka iespēja nomirt no Covid-19.

Zinātnieki konstatējuši faktu, ka cukura diabēts ir viens no galvenajiem faktoriem, kas saslimšanu ar Covid-19 noved pie letāla iznākuma. Vissmagāk ar Covid-19 slimo cilvēki, kuriem ir sirds un asinsvadu slimības.

Pēc Prakašas Universitātes profesoru sacītā cukura diabēta slimniekiem tiek novājināta organisma imūnsistēma. Šiem cilvēkiem ieteicams regulāri pārbaudīt cukura līmeni asinīs un atrasties ārstu uzraudzībā.

Ārsts Džošua Džozefs norādīja, ka cukura diabēta slimniekiem pazemināts cukura daudzums asinīs var būt pat bīstamāks nekā tad, ja tas ir paaugstinājies.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu