Latvijas Olimpiskā komiteja: Cienām Kohas izvēli (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kārlis Lejnieks.
Kārlis Lejnieks. Foto: Vadims Morozovs

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ciena Rebekas Kohas pieņemto lēmumu kļūt par islāma ticīgo, organizācijas vārdā teica ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Sporta, jo īpaši smagatlētikas līdzjutēji, svētdienas vakarā svarcēlājas Rebekas Kohas "Instagram" profilā varēja lasīt patīkamu, bet vienlaikus arī satraucošu ziņu. Proti, titulētā Latvijas svarcēlāja nesen pārgājusi islāmā. Viņas partneris ir Katarā dzimušais diska metējs Moazs Muhameds Ibrahims, tāpēc latviete pēc neilga kopā būšanas laika pieņēma lēmumu pāriet citā ticībā - islāmā.

Līdz ar jaunumiem pirmdien paziņojumu publicēja arī LOK.

"Latvijas Olimpiskā komiteja respektē jebkura cilvēka brīvu izvēli, kas skar viņa privātumu. Tas attiecas arī uz Rebeku Kohu un viņas izvēli. Ceram, ka šis lēmums pozitīvi ietekmēs viņas sportisko ceļu uz četrgades nozīmīgākajām sacensībām - Tokijas Olimpiskajām spēlēm," teica Lejnieks.

Savukārt pirmdien sarunā ar nacionālās informācijas aģentūru LETA Lejnieks norādīja, ka pēc saņemtajiem jaunumiem nekādas darbības vēl nav veiktas. Proti, vēl ir pāragri runāt par ierobežojumiem, kas varētu būt attiecināmi uz Kohas publiskā tēla izmantošanu.

Paredzams, ka Koha turpmākajās sacensībās startēs ar parandžu, kas nosedz visu augumu. Iepriekš svarcēlāja sacensībās startēja ar smagatlētiem ierasto triko, kas atsedz gan kaklu, gan rokas, gan kājas.

Pirmdien svarcelšanas treneris Eduards Andruškevičs norādīja, ka sportisti, tostarp arī Koha, gatavojas Latvijas čempionātam atsevišķos vingrinājumos, kas paredzēts 28.-30.augustā, bet Eiropas čempionāts Maskavā gaidāms laika posmā no 31.oktobra līdz 8.novembrim.

Pērn Bukarestē Koha jau otro gadu pēc kārtas tika kronēta par Eiropas čempioni.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu