"Latvijas pasts" ieviesis jaunu pakalpojumu - turpmāk sūtījumus varēs nosūtīt uz pakomātiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Latvijas pasts" logo.
"Latvijas pasts" logo. Foto: Ieva Leiniša/LETA

VAS "Latvijas pasts" ieviesis jaunu pakalpojumu, kas ļauj ikvienā pasta pakalpojumu sniegšanas vietā noformēt pasta sūtījumu saņemšanai jebkurā uzņēmuma pakomātā, informēja "Latvijas pasta" pārstāve Gundega Vārpa. 

"Latvijas pasts" sācis piedāvāt reģistrētu - izsekojamu, ierakstītu vai apdrošinātu - pasta sūtījumu noformēšanu no jebkuras pasta pakalpojumu sniegšanas vietas uz vairāk nekā 60 "Latvijas pasta" pakomātiem visā Latvijā. 

Noformējot pasta sūtījumu saņemšanai "Latvijas pasta" pakomātā, klientiem uz pasta sūtījuma jānorāda precīza konkrētā "Latvijas pasta" pakomāta adrese, uz kuru pasta sūtījums tiek adresēts, kā arī sūtītāja un saņēmēja korekti un funkcionējoši mobilā tālruņa numuri, lai nodrošinātu pakalpojumu un lai nepieciešamības gadījumā "Latvijas pasta" pārstāvim būtu iespēja sazināties ar sūtījuma saņēmēju vai sūtītāju, piemēram, situācijā, kad pārsniegti sūtījuma izmēra maksimāli atļautie parametri vai sūtījuma svars.

Pasta pakalpojumu sniegšanas vietā noformējot sūtījumu saņemšanai "Latvijas pasta" pakomātā, jāņem vērā, ka sūtījuma svars nedrīkst pārsniegt 31,5 kilogramus, bet sūtījuma izmēra parametri nedrīkst būt lielāki par maksimāli atļautajiem 38 centimetri reiz 38 centimetri reiz 58 centimetri.

Pakomātos iespējams saņemt tos reģistrētos sūtījumus, kuru piegāde nav noformēta kā pēcmaksas pakalpojums un kuriem nav piemērots papildu pakalpojums Paziņojums par izsniegšanu, jo šādiem sūtījumiem nepieciešama samaksas iekasēšana no saņēmēja klātienē un saņēmēja paraksts uz paziņojuma kā apliecinājums, ka pasta sūtījums izsniegts adresātam rokās.

Nepilna gada laikā kopš pakomātu tīkla iegādes pieprasījums sūtījumu saņemšanai un nosūtīšanai "Latvijas pasta" pakomātos ir būtiski pieaudzis, īpaši aktivizējoties kopš 2020.gada marta. Martā-jūnijā sūtījumu apgrozījums "Latvijas pasta" pakomātu tīklā pieaudzis par vairāk nekā 40%.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu