PTAC brīdina par "West Kredit" vārdā piedāvātiem viltus kredītiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) brīdina iedzīvotājus par krāpniecību, kurā nebanku kreditētāja "West Kredit" vārdā piedāvāti viltus kredīti, aģentūru LETA informēja PTAC pārstāve Evija Lene.

Viņa informēja, ka PTAC ir saņēmis informāciju no "West Kredit", ka tā vārdā patērētājiem tiek piedāvāti viltus kredīti sludinājumu portālā "Arbuz.lv". Krāpšanas shēmā patērētājiem sludinājumos tiek sniegta informācija kredīta saņemšanas iespējām fiziskām un juridiskām personām, uzdodoties par "West Kredit".

Lene norādīja, ka, sazinoties par norādītajiem rekvizītiem, persona uzdodas par "West Kredit" darbinieci, atsūta līguma projektu un piedāvāja saņemt aizdevumu 7000 eiro apmērā uz trīs gadiem, lūdzot aizpildīt e-pasta ziņojumā klātpievienoto aizdevuma līgumu un samaksāt 30 eiro uz it kā "West Kredit" konta numuru "GB85REVO00997022556672", banka: "Revolut".

Pēc viņas stāstītā, "West Kredit" ir sniegusi PTAC informāciju, ka tai nav atvērtu kontu "Revolut".

Ņemot vērā, ka krāpšanas mērķis ir iegūt komisijas maksu par "līguma" noslēgšanu, solīto aizdevumu patērētājs tā arī nesaņem.

PTAC brīdina patērētājus uzmanīties no krāpniekiem un neveikt priekšapmaksas pārskaitījumus par kredīta saņemšanu. Maksājuma konta identifikācijai pietiek ar viena centa pārskaitīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu