Bojā gājušas trīs gotiņas, teliņš un 19 cūkas. Zemnieku saimniecības iemītnieks tīšām izraisa postošu ugunsgrēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Kabiles pagastā jau vairāk nekā 13 gadu pastāv neparasta zemnieku saimniecība, kur to rūpīgi kopj reliģiskās organizācijas "Zilais Krusts" biedri. Piektdienas pievakarē viens no tās iemītniekiem tīšām aizdedzināja lopu kūti, izraisot postošu ugunsgrēku, vēstī TV3 raidījums "Degpunktā".

Liesmu ieskautajā kūtī atradās vairāki mājlopi un siena ruļļi. Postaža strauji izplatījās un īsā laika posmā sasniedza 485 kvadrātmetru lielo platību, turklāt ēkai daļēji iebruka jumts. Lai dzēstu šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku, glābēji mobilizējuši prāvus resursus un piesaistījuši papildu cisternas no blakus esošām daļām, darbos piedalījās arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Rezultātā kūts nodega pilnībā, bojā gāja trīs gotiņas, teliņš un 19 cūkas. Gados jaunais vīrietis, kas izraisīja postažu, jau iepriekš bija sodīts par ļaunprātīgu dedzināšanu un pēc soda izciešanas arī nonāca Kabiles patversmē. Kā viņš pats Agrim izstāstīja, pirms viņu aizturēja policisti, šķūni viņš nosvilināja, ar šķiltavu aizdedzinot siena rulli. Labi degošs, sauss materiāls un vējainie laikapstākļi jau tālāk darījuši savu.

Pret vīrieti policisti uzsākuši kriminālprocesu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu, ja tas izdarīts ar dedzināšanu. Ar savu rīcību pārgalvis cilvēkiem, kas nodrošinājuši viņam mājvietu, radīja aptuveni 55 000 eiro lielus materiālos zaudējumus.

Zināms, ka tiesa uz izmeklēšanas laiku piemēroja vīrietim drošības līdzekli – apcietinājumu. 

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu