Bez šofera tiesībām un alkohola reibumā. Rīgā 17 gadus vecs jaunietis kopā ar draugiem bēg no policijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Rīgā kāds 17 gadus vecs jaunietis kopā ar draugiem bija nolēmis pavizināties ar BMW automašīnu, lai gan nepilngadīgajai kompānijai tas vēl nemaz nav atļauts, vēsta raidījums "Degpunktā".

Agrā rīta stundā plkst. 5.26 Pārdaugavas ielās patrulējošie Rīgas pašvaldības policisti (RPP) saņēmuši kāda iedzīvotāja ziņu par aizdomīgu jauniešu kompāniju, kas ar pelēku trešās sērijas BMW bija piestājuši pie viena no diennakts veikaliem Imantā.

Aculiecinieks izteicis aizdomas, ka ne tikai jautrie spēkrata pasažieri, bet arī tā stūrētājs, iespējams, esot pamatīgā reibumā.

Kā norādīja RPP Kurzemes pārvaldes galvenais inspektors Valdis Kigotovičs, tad uz notikuma vietu nekavējoties tika nosūtīta tuvākā policistu ekipāža.

Sastapt meklētos jauniešus un automašīnu pie norādītā veikala gan neizdevās, taču kārtības sargi nepadevās un nolēma apbraukāt tuvējās ielas. Drīz vien meklētais auto pazibējis tālumā.

Pamanot likumsargus, autovadītājs metās bēgt, taču pakaļdzīšanās nav ilgusi pat minūti, jo pie stūres sēdošais jauneklis veicis pāris neveiksmīgus manevrus, kā rezultātā viņam nācies padoties.

Pārbaudot apturētā jaunekļa personas datus, atklājies, ka viņš ir tikai 17 gadus vecs, kas nozīmē, ka viņam nemaz nevar būt autovadītāja apliecība.

Tagad droši var teikt, ka tuvākos gadus viņam tādu arī neredzēt kā savas ausis, jo par šo pārkāpumu tiks ierosināts kriminālprocess.

Ar šofera nodošanu ceļu policistiem šis stāsts viss nebeidzās, jo pasažieru pārbaudes laikā noskaidrojies, ka arī divi no iereibušajiem pasažieriem ir nepilngadīgi. Tātad viņi mājās atgriezušies policijas pavadībā, bet pret viņu vecākiem ierosinātas administratīvās lietas.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu