"Caur logu redzēju sarkanu plankumu." Iļģuciemā ar otro piegājienu, iespējams, ļaunprātīgi nodedzina pamestu ēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VUGD

Aizvadītajās brīvdienās izsaukumus uz kādu pamestu namu Rīgā, Iļģuciemā, ugunsdzēsēji saņēma pat divas reizes. Ja pirmajā negadījumā 20 kvadrātmetrus plašais ugunsgrēks lielus postījumus nenodarīja, tad otrajā reizē nams izdega tik pamatīgi, ka atjaunošana, visticamāk, nebūs iespējama, vēsta raidījums "Degpunktā".

Iļģuciema daudzdzīvokļu māju masīvu Spilves ielas apkārtnē sestdien, 25. jūlijā, ieskāva biezi, kodīgi dūmi, jo rajona nomalē pievakarē uzliesmoja pamesta biroju ēka.

Visticamāk, notikušais ir ļaunprātīgas dedzināšanas sekas, jo ugunsdzēsēji jau dienu iepriekš paspēja vienu degšanas perēkli likvidēt, pirms tas sāka izplesties. Otrā dedzināšana bija pārāk strauja, saka aculiecinieki.

"Sākās ar to, ka atnāca sieva un pateica, ka Spilves ielā ugunsgrēks. Nodomāju, ka ugunsgrēks kā ugunsgrēks, tad mazdēls uzmeta aci ugunsgrēkam, un es arī cēlos, skatījos televīziju. Tiešām – ugunsgrēks, tāds melnbalts. Pēc tam skatos, te tāda mājiņa, caur stiklu redzams sarkans plankums – tā kā tāds lāzers. Iet, iet, iet, iet… un tā, lūk, izlidoja uz priekšu. Un aiziet, aiziet, aiziet," stāstīja notikušā aculiecinieks Vladimirs.

Ēka reģistrēta kā privātuzņēmuma īpašums, un vietējie saka, ka policijai noteikti jāpārbauda versija par iespējamu apdrošināšanas krāpšanu, bet esot pieļaujama arī kādu huligānu uzdarbošanās.

Glābēji, pirmdien precizējot postažas sekas, atzina, ka izdega 2200 kvadrātmetru, bet svarīgākais, ka izdevās nosargāt blakus esošās ēkas – riepu servisu un kokmateriālu cehu.

Jāpiebilst, ka glābšanas darbos cieta viens no ugunsdzēsējiem, kurš arī tika nogādāts ārstniecības iestādē. Šobrīd glābējs atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā.

Tikmēr Spilves ielas apkārtnē jau ir vairāki grausti, kurus rajona izpilddirekcija likusi īpašniekiem nojaukt, atjaunot vai iekonservēt. Acīmredzot tiem pievienojies vēl viens objekts ar paaugstinātu bīstamību, kam jāpievērš pastiprināta pašvaldības uzmanība.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu