"Nebiju gatavs karjeras beigām, tāpēc turpināju smagi strādāt." Jānis Blūms par jauno līgumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Sintija Zandersone/LETA

Lai arī daudzi sportisti profesionāļu gaitas noslēdz neilgi pēc 35 gadu vecuma, Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms šādam solim vēl nebija gatavs, tāpēc vasarā ieguldīts smags darbs, kas atmaksājies ar viena gada līgumu Itālijas spēcīgākajā čempionātā, sarunā ar portālu "Tvnet" teica basketbolists.

Pieredzes bagātais basketbolists Jānis Blūms karjeru nolēmis turpināt sev labi zināmajā Itālijā, kur panācis viena gada vienošanos ar "Reggiana" komandu.

Latvijas izlases kapteinis sarunā ar "Tvnet" atklāja, ka "Reggiana" bijis vienīgais nopietnais piedāvājums, tāpēc, ilgi nedomājot, tas arī tika pieņemts.

"Nebiju nobriedis karjeras beigām un turpināju smagi strādāt. Šī iemesla dēļ strādāja arī aģents," pauda Blūms, kurš neslēpa, ka koronavīrusa radītā pandēmija krietni ir ietekmējusi spēlētāju tirgu.

"Spēlētājiem tagad ir ļoti grūti. Gan Latvijā, gan citur pasaulē," norādīja basketbolists. "Paši redzējāt, kā izjuka Jūrmalas komanda. Daudziem spēlētājiem šovasar jāizšķiras - turpināt karjeru vai meklēt darbu citā jomā. Daudzi profesionāli sportisti varētu noslēgt savas karjeras."

Sasniegt sev izvirzītos mērķus starptautiskā arēnā Latvijā vēl iespējams vien dažos klubos, starp kuriem ir sieviešu basketbola flagmanis "TTT Rīga" un arī "VEF Rīga". Blūms neslēpa, ka bez šiem klubiem Latvijas basketbolam klātos pavisam bēdīgi.

"Paldies, ka vispār tāds "vefiņš" ir. Mums šis klubs "jānēsā uz rokām". Esošajiem un potenciālajiem sponsoriem noteikti jāatbalsta gan "VEF Rīga", gan "TTT Rīga". Redz, ka es pat 38 gadu vecumā caur "VEF Rīga" komandu varu aizbraukt uz Itāliju. Ja pazustu šīs divas Rīgas komandas, tad varētu teikt, ka Latvijas klubu basketbols ir miris," situāciju vietējos klubos vērtēja Blūms.

Līdzšinējā darba vieta "VEF Rīga" nebija ieinteresēta noslēgt jaunu līgumu ar Blūmu, taču pieredzējušais basketbolists šo lēmumu labi izprot. 

"Kā spēlētājs piedāvājumus nesaņēmu, ko es arī saprotu. Kāpēc dot līgumu 38 gadus vecam basketbolistam, ja par to naudu iespējams nolīgt divus vai trīs jaunākus spēlētājus?" retoriski vaicāja izlases kapteinis.

Blūms uz Itāliju dosies vien, ģimeni atstājot mājās.

Aizvadītajā sezonā Blūms atgriezās "VEF Rīga" sastāvā un 20 Latvijas-Igaunijas čempionāta spēlēs vidēji laukumā pavadīja 20,1 minūti, to laikā caurmērā gūstot 10,4 punktus. Tāpat viņš vidēji mačā izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas un atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles.

Savukārt FIBA Čempionu līgā 38 gadus vecais basketbolists 11 spēlēs caurmērā izcēlās ar 9,4 punktiem, 1,8 atlēkušajām bumbām un 1,5 rezultatīvām piespēlēm.

"Reggiana" vienība Itālijas čempionātā, kas tika pandēmijas radīto seku dēļ tika pārtraukts priekšlaicīgi, 21 spēlē izcīnīja deviņas uzvaras un ieņēma 12.pozīciju.

Itālijas A sērijā nākamsezon spēlēs arī Artūrs Strautiņš, Ingus Jakovičs (abi - Varēzes "Openjobmetis") un Andrejs Gražulis (Triestes "Allianz").

"VEF Rīga" ar Blūmu sastāvā šogad tika atzīta par Latvijas Basketbola līgas uzvarētāju.

Vēl pirms atgriešanās Rīgā Blūms sezonu nospēlēja Krievijas klubā Permas "Parma".

2015./16.gada sezonā Blūms pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Avelīno "Sidigas", bet traumas dēļ vietējā čempionātā aizvadīja tikai deviņas spēles. Vēl pirms tam viņš spēlēja spēcīgajā Grieķijas vienībā Atēnu "Panathinaikos".

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas "Lietuvos rytas", Itālijas klubā Neapoles "Eldo", Spānijas vienībā Bilbao "Basket", kā arī Kazahstānas čempionē "Astana".

Savulaik "Reggiana" komandu pārstāvēja arī Ojārs Siliņš.

Latvijas izlases kapteinis valstsvienības sastāvā piedalījies sešos Eiropas čempionātos, kopumā laukumā izejot 170 spēlēs.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu