Lukašenko pārcietis bezsimptomu inficēšanos ar Covid-19 (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, kurš nākamnedēļ paredzētajās vēlēšanās pretendē uz vēl vienu pilnvaru termiņu valsts galvas amatā, otrdien, 28. jūlijā, paziņojis, ka pārcietis bezsimptomu inficēšanos ar Covid-19.

Lukašenko pastāvīgi centies kliedēt satraukumu par Covid-19 pandēmiju un atteicies ieviest masveidīgus karantīnas pasākumus, apgalvojot, ka to nodarītais kaitējums ekonomikai būtu daudz ļaunāks kā paša vīrusa radītie zaudējumi.

"Šodien jūs tiekaties ar cilvēku, kas spējis pievārēt koronavīrusu, paliekot kājās. Ārsti pie šāda secinājuma nonāca vakar. Bezsimptomu inficēšanās", Lukašenko teikto citē aģentūra BELTA.

"Kā jau esmu teicis, 97% mūsu iedzīvotāju šo infekciju iznēsā bez simptomiem. Paldies dievam, ka man izdevies pievienoties šai bezsimptomu kohortai," tiekoties ar augstākajām tiesībsargāšanas iestāžu amatpersonām, izteicies prezidents.

Baltkrievijā reģistrēti vairāk nekā 67 000 inficēšanās gadījumi ar Covid-19, un gandrīz 61 000 inficēto atzīti par atlabušiem, liecina oficiālās statistikas dati, ko otrdien izplatījusi BELTA.

"Kopumā 543 Covid-19 pacienti, kas cieta no dažādām hroniskām slimībām, Baltkrievijā ir miruši," norādījusi ziņu aģentūra.

Lukašenko pie varas atrodas jau ceturtdaļgadsimtu, un 9.augustā paredzētajās vēlēšanās viņš startē uz sesto pilnvaru termiņu.

Abiem spēcīgākajiem viņa sāncenšiem liegta reģistrēšanās kā kandidātiem prezidenta vēlēšanās, un gandrīz droši, ka ilggadīgais Baltkrievijas līderis arī šoreiz saglabās savu krēslu.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu