"Vēlos izbaudīt tenisu un ceru, ka tā patiks arī skatītājiem." Ostapenko par gaidāmo turnīru Igaunijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmajā turnīrā, kas noris pēc krietni ieilgušas pauzes, ko radījusi Covid-19 straujā izplatība, sajūtas būs patīkamas, jo tas noris netālu no dzimtenes, sarunā ar Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portālu "ERR" teica Aļona Ostapenko.

29. un 30.jūlijā Tallinā, "Tondi" tenisa centrā, notiks "Merks Cup" ("Merko Cup") Igaunijas-Latvijas izlašu sacīkstes tenisā, kur viens otram pretī stāsies labākie Baltijas kaimiņvalstu astoņi tenisisti un tenisistes.

Ostapenko trešdien turnīra pirmajā dienā pēc apbalvošanas ceremonijas, kas paredzēta ap plkst.18, tiksies ar Kaiu Kanepi (WTA 99.).

"Būs patīkami atgriezties kortā pēc pārtraukuma. Neesmu piedalījusies turnīros kopš marta, tāpēc esmu priecīga, ka pirmie mači ir tuvu mājām," teica Ostapenko. "Abas pretinieces ir spēcīgas, bet domāju, ka būs interesanti mači."

Sportiste vēl nemācēja teikt, cik lielu iespaidu pandēmija atstājusi uz viņas sniegumu, jo treniņi un spēles ir divas dažādas lietas.

"Centīšos demonstrēt savu labāko sniegumu, taču pēc tik ilgiem pārtraukumiem ir grūti atgūt ritmu," piebilda Latvijas pirmā rakete, kura atklāja, ka īpašas turnīra taktikas viņai neesot. "Pārtraukums bijis tiešām garš, tāpēc vēlos izbaudīt tenisu un ceru, ka tā patiks arī skatītājiem."

WTA tūrē sacensības visbiežāk noris lielākajās Eiropas un arī citu kontinentu valstīs, tāpēc Baltijas valstu teritorijās aizvadīt oficiālās spēles izdodas gaužām reti. Šo tradīciju pagājušajā sezonā mainīja Jūrmalas "International" raudzes turnīrs, kas bija plānots arī šogad, taču pandēmijas radīto seku dēļ tika atcelts.

"Šķiet, ka pēdējo reizi Igaunijā spēlēju dažus gadus atpakaļ, kad ar Latvijas izlasi piedalījāmies Federāciju kausā un nopelnījām iespēju startēt augstākā grupā. Tas bija lieliski," atmiņu kladi galvā pāršķir tenisiste. "Šeit spēlēju arī jauniešu vecumā... Palikušas patīkamas atmiņas, tāpēc ar nepacietību gaidu, kad sāksies turnīrs."

Sportiste arī atklāja, ka pandēmijas periodā brīvo laiku izmantojusi, lai vairāk pabūtu mājās. "Domāju, ka kopš desmit gadu vecuma Latvijā tik ilgi neesmu bijusi ne reizi, jo sacensību dēļ vienmēr ceļoju. Tagad jau teju pusgadu esmu bijusi Latvijā... No vienas puses šo laiku varu vērtēt pozitīvi, jo paspēju izdarīt daudz lietu, ko nevaru paveikt tūres laikā," atzīmē ranga 41.numurs. 

"Protams, nebija viegli rast motivāciju, kad trenējies turnīram, bet īsi pirms sākuma to atceļ. Tagad vismaz ir zināms, ka daži turnīru varētu notikt - cerams. Tiem arī gatavojos." 

Ostapenko šogad aizvadījusi astoņas spēles, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm. Pēdējais turnīrs ar Latvijas sportistes līdzdalību norisinājās februāra nogalē Katarā.

Latvijas pirmā rakete "Premier 5" raudzes turnīrā sasniedza trešo kārtu, kas viņai līdz šim ir šīs sezonas labākais sniegums. Savukārt Kanepi šajā sezonā aizvadījusi vien divas spēles, kurās piedzīvoti zaudējumi.

Abas tenisistes karjeras laikā tikušās vienu reizi, kad 2018.gadā Īstburnā Ostapenko uzvarēja ar 6-3, 7-5. Karjeras laikā Ostapenko izcīnījusi trīs vienspēļu titulus, bet Kanepi ir par vienu vairāk.

Turnīrā būs kopā 11 spēles - astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā būs Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kāris Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāvēs ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaia Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.). Igaunijas trešā rakete sieviešu tenisā ir Jeļena Maligina, kas WTA rangā atrodama 574.pozīcijā.

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu