Raidījums: Mušu apsēsta rēta, vaļējas brūces un vilnā ieaugusi folija. Dundagas eksotiskais dzīvnieku parks līdzinās šausmu filmai (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Eksotiskā dzīvnieku parka Kurzemē apmeklētāji pamanījuši, ka ne visi zvēri izskatās veseli un jauki. Par nebūšanām dzīvnieku parkā saņemtas vairākas sašutušu parka apmeklētāju vēstules, vēstī TV3 raidījums "Degpunktā".

"Apmeklēju eksotisko dzīvnieku parku Dundagā. Biju šokā par to, kādā kondīcijā tiek turēti dzīvnieki un kādā stāvoklī tie ir. Neredzēju nevienu trauku ar dzeramo ūdeni, kaut gan ārā karstums tuvu pie 30 grādiem," rakstīja kāda nobažījusies parka apmeklētāja.

"Nesaprotu, kā citi viņu "Facebook" lapu tā slavē. Zebrai kāja uzplēsta, brūce apmēram 20 cm lielumā, visa vaļā. Ponijam arī sāns saplēsts. Lamas, alpakas noaugušas, vilnā pat folija ieaugusi! Kamielis nekopts, arī visa vilna savēlusies. Kāpēc bērniem jāredz uzplēstas brūces!?! Var nosaitēt brūces vai izolēt dzīvniekus, lai bērniem nav šoks redzēt tādu dzīvnieku! Ejot ārā, darbiniecei teicām, ka zebrai briesmīga kāja, bet viņa tik smaidot teica, ka zinot," teikts citā sūdzībā.

Ierodoties Dundagā, trauma tika manīta ne tikai jau pieminētajai zebrai, bet arī brangai sivēnmātei. Rētu jau apsēdušas mušas. Arī kamielis aiz baļķu sētas šķiet iekļuvis kādā nepatīkamā incidentā un guvis rētas. Bet pārējie divi ciltsbrāļi tobrīd atpūšas zem brīvi pieejamas ēkas jumta. Teritorijā atradās arī aitas, strausi, rukši, vistas un vēl daudzi citi dzīvnieki. 

Parka darbinieks skaidro, ka dzīvnieku traumas ir pierasta lieta.

"Paši skrienot kaut kur uzduras vai savā starpā sakaujas. Tas ir viss dabiski. Mēs tās traumas arī paši ārstējam," viņš skaidro.

PVD Ziemeļkurzemes pārvaldes vadītājs Ivars Koloda stāsta, ka arī viņi ik pa laikam aizbrauc pārbaudīt, taču "Bez Tabu" aizsūtītās fotogrāfijas PVD redzējuši nebija.

Saistībā ar Āfrikas cūku mēri šobrīd rukšus ir aizliegts turēt brīvā vaļā kopā ar citiem zvēriem. Arī "Bez Tabu" viesošanās reizē rukšķētāji gan staigāja kur nu kurais.

"Es esmu aizskarta, jo rūpējos par dzīvniekiem, es kā vien var rūpēties, cik nu vien var, cik nu ir iespēju. Rokas ir divas," stāsta eksotisko dzīvnieku parka īpašniece Evita Laukšteina.

Atkārtoti sazinoties ar PVD, raidījums noskaidroja, ka dzīvnieku parkā praktizējošais veterinārārsts esot informējis PVD par situāciju dzīvnieku parkā, kā arī izsniedzis parka saimniekiem nepieciešamos medikamentus brūču apkopšanai. PVD neplānotā vizīte gan vēl neesot notikusi.

Video: "TV3" sižets

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu