Bļugers un "Penguins" piedzīvo zaudējumu pagarinājumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers pret Kārteru Hārtu
Teodors Bļugers pret Kārteru Hārtu Foto: AFP / Scanpix

Latvijas uzbrucējs Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Pitsburgas "Penguins" treniņspēlē pirms sezonas atsākšanas pagarinājumā piekāpās Filadelfijas "Flyers".

Filadelfijas "Flyers" pirmajā līgas treniņspēlē pirms sezonas atsākšanas pieveica Pitsburgas "Penguins" ar 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 1:0).

Bļugers laukumā pavadīja 13 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā viņš divreiz meta pa vārtiem un pa reizei zaudēja un atņēma ripu, kā arī uzvarēja pusē no iemetieniem.

Konors Šīrijs sestajā minūtē izvirzīja vadībā "pingvīnus", bet pretinieki atbildēja ar Šona Kuturjē 12.minūtē un Kevina Hajesa 20.minūtē gūtajiem vārtiem.

Izlīdzinājumu "Penguins" rindās nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām panāca Džeisons Zakers, bet izšķirošo ripu pagarinājuma 160.sekundē iemeta "Flyers" hokejists Skots Lātons, panākot uzvaru ar 3:2.

Ceturtdien ar Bostonas "Bruins" spēlēs divu Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".

Pirms nedaudz vairāk nekā divām nedēļām tika atklātas treniņnometnes, kurām sekos 24 komandu turnīrs, kas notiks divās Kanādas pilsētās - Edmontonā un Toronto.

Komandas 26.jūlijā devās uz Edmontonu un Toronto, kur kvalifikācijas kārta, kam jānoskaidro Stenlija kausa izslēgšanas spēļu dalībnieki, sāksies 1.augustā.

Jau iepriekš klubu īpašnieki un spēlētāji vienojās arī par 24 komandu izslēgšanas spēļu formātu. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Līga un spēlētāju arodbiedrība arī vienojās, ka izslēgšanas spēles nenotiks tradicionālajā spēļu režģī, kad katra komanda zina, ar kura pāra uzvarētāju aizvadīs nākamās kārtas mačus, bet komandas pēc katras kārtas tiks izsētas no jauna.

Austrumu konferencē sezonu turpinās Bostonas "Bruins", Tampabejas "Lightning", Vašingtonas "Capitals", Filadelfijas "Flyers", Pitsburgas "Penguins", Karolīnas "Hurricanes", Ņujorkas "Islanders", Ņujorkas "Rangers", Toronto "Maple Leafs", Kolumbusas "Blue Jackets", Floridas "Panthers" un Monreālas "Canadiens".

Rietumu konferencē sezonu turpinās Sentluisas "Blues", Vegasas "Golden Knights", Kolorādo "Avalanche", Dalasas "Stars", Edmontonas "Oilers", Nešvilas "Predators", Vankūveras "Canucks", Kalgarī "Flames", Vinipegas "Jets", Minesotas "Wild", Čikāgas "Blackhawks" un Arizonas "Coyotes".

Austrumu konferencē par izsētajām vietām cīnīsies "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiksies šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām cīnīsies "Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiksies šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

NHL komandu apcirkņos šajā sezonā ir pieci Latvijas hokejisti: vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks (Kolumbusas "Blue Jackets"), kā arī uzbrucēji Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres") un Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators"). Girgensonam un Balceram NHL sezona jau ir beigusies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu