"Gadās kļūmes." Bordāns par tiesībsargājošo iestāžu darbu un sabiedrības attieksmi Covid-19 laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tiesībsargājošo iestāžu spēja kontrolēt Covid-19 ierobežojumus ir laba, bet sabiedrības attieksme - disciplinēta, par to pārliecināts tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" norādīts uz nesen plaši apmeklētajiem pasākumiem Tērbatas ielā, kā arī gaidāmajiem svētkiem Aglonā, un lūgts vērtēt tiesībsargājošo iestāžu spēju gādāt par kārtību un distancēšanos šādos notikumos, Bordāns uzsvēra, ka to vērtē kā labu. Tāpat viņš uzskata, ka sabiedrības attieksme ir disciplinēta.

"Negribu kādam pārmest. Gadās kļūmes. Un ir arī jābūt līdzsvaram. Neuzskatu, ka šobrīd ir jāatsakās vispār rīkot pasākumus - ne tikai tāpēc, ka cilvēkiem tie ir nepieciešami, ne tikai tāpēc, ka kultūras darbiniekiem, māksliniekiem ir nepieciešams, lai tie notiktu, bet tāpēc, ka dzīve turpinās un mums ir jāpielāgojas esošajai situācijai," norādīja ministrs, gan akcentējot, ka noteikumi ir jāievēro.

Viņš arī pauda, ka Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki, ko katoļi svin 300 gadus, nav gluži tas pats, kas "Tērbatas ielas svinības pirms vēlēšanām", tāpēc tos nevar tā vienkārši aizliegt. Tāpēc tiek domāts, kā padarīt pasākumus pieejamus un epidemioloģiski drošus.

Viņš atgādināja, ka piedalīties varēs 3000 cilvēki, ieskaitot apkalpojošo personālu. Pasākuma norises vieta būs sadalīta sektoros.

Ministrs uzsvēra, ka šos svētkus var svinēt arī citās baznīcās. Savukārt cilvēkus, kuri uz tiem brauc ne katru gadu, viņš aicināja šogad atturēties no svētku apmeklēšanas. Tāpat svētkus varēs vērot televīzijā.

Jau ziņots, ka Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos augustā plānots ielaist cilvēkus tikai ar speciālām caurlaidēm. Ja situācija valstī būs kā līdz šim, pasākumu drīkstēs apmeklēt līdz 3000 cilvēkiem, savukārt, ja epidemioloģiskā situācija mainīsies uz slikto pusi, iespējams, šo skaitli samazinās par 1000.

Priesteris Rinalds Stankēvičs iepriekš skaidroja, ka Aglonas bazilika Sakrālais laukums tiks sadalīts sektoros, kuros cilvēkiem būs jāievēro divu metru distance vienam no otra.

Ielūgumus jeb caurlaides uz Aglonas svētkiem cilvēki varēs saņemt caur savu draudzi. Kad svētki nāks tuvāk, katoļu baznīcā informēs, no cikiem laukums tiks atvērts.

Vienlaikus Stankēvičs stāstīja, ka pie ieejas vārtiem atradīsies roku dezinfekcijas līdzekļi. Tie, kuri vēlēsies, drīkstēs doties iekšā arī bazilikā. Dievkalpojumi notiks ārā pie altāra un bazilikas priekšā.

Vaicāts, vai cilvēki aizvien varēs piekļūt svētavotam, priesteris norādīja, ka jā, jo svētavots atrodas ārpus Sakrālā laukuma. Pieeja svētavotam būšot no divām pusēm - no Sakrālā laukuma puses, no kuras varēs nākt cilvēki ar caurlaidēm, kā arī būs iespēja no otras puses piekļūt cilvēkiem, kuriem nav šādu caurlaižu, vienīgi viņiem nebūs iespēja nokļūt Sakrālajā laukumā un tādā veidā piedalīties pasākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu