Sevastova Igaunijā nespēj pārvarēt spēcīgās Kontaveitas barjeru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Raul Mee

Tenisa centrā "Tondi" trešdien Igaunijas-Latvijas tenisa izlašu turnīra "Merks Cup" otrajā mačā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piekāpās igaunietei Anetei Kontaveitai, rezultātam Latvijas - Igaunijas mačā kļūstot 1-1.

Otrajā Igaunijas - Latvijas mačsacīkstes spēlē Anastasija Sevastova, kura pasaules rangā ir 43.vietā, ar 1-6, 2-6 zaudēja Igaunijas pirmajai raketei Anetei Kontaveitai (WTA 22.).

Pirmie divi spēles seti pagāja Kontaveitas zīmē - viņa vispirms uzvarēja savas serves geimu, pēc tam - arī Sevastovas, panākot 2-0.

Tomēr jau nākamajā geimā igauniete uzdāvināja trīs breikbumbas Latvijas otrajai raketei, un Sevastova ar vienu sitienu izmantoja jau pirmo, Kontaveitai izpildot otro servi.

Atlikušos seta geimus labāk aizvadīja igauniete, uzvarot ar 6-1.

Viņa arī otro setu aizvadīja praktiski nevainojami, septītajā geimā ieguva divas mačbumbas, taču Sevastova izpildīja netveramu servi un uzvarēja vēl trīs izspēles pēc kārtas, pagarinot maču, - 2-5.

Ar ceturto mačbumbu nākamajā geimā Kontaveita tomēr pielika punktu mačam, uzvarot ar 6-1, 6-2.

Tas nozīmē arī 1-1 neizšķirtu Latvijas un Igaunijas mačā.

Sevastova šosezon pirms mača Tallinā bija aizvadījusi septiņus oficiālus mačus, bet vienīgā uzvara gūta februārī ASV notikušajā Federāciju kausā. Latvijas tenisiste pārsteidza līdz tam brīdim Federāciju kausā nezaudējušo Serēnu Viljamsu ar 7-6 (7:5), 3-6, 7-6 (7:4).

Pēc Federāciju kausa liepājniece piedalījās vēl divos turnīros, taču nevienā nepārvarēja pirmo kārtu. Zīmīgi, ka Kataras "Premier 5" turnīra pirmais duelis Sevastovai bija tieši pret Kontaveitu, kura bija pārāka ar 6-4, 7-6 (7:3). Šis Sevastovai līdz šim bijis pēdējais oficiālais turnīrs.

Pirms nepilnām divām nedēļām Sevastova paraugturnīros Berlīnē pieveica tādas tenisistes kā Petru Kvitovu (WTA 12.), Jeļinu Svitoļinu (WTA 5.) un Kiki Bertensu (WTA 7.).

Tikmēr Kontaveita šosezon bija paspējusi aizvadīt 14 oficiālās spēles, no kurām deviņās svinēta uzvara. Austrālijas atklātajā čempionātā igauniete aizcīnījās līdz pat ceturtdaļfinālam, taču tajā ar 1-6, 1-6 kapitulēja rumānietei Simonai Halepai. Vēl vienu ceturtdaļfinālu viņa sasniedza arī Dubaijas "Premier" sacensībās.

Nevienai no tenisistēm šogad nav izdevies virs galvas celt turnīra uzvarētājas balvu, taču karjeras laikā Sevastova ir uzvarējusi četros finālos, kamēr viņas trešdienas pretinieces rēķinā ir viens tituls.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās trīs reizes, no kurām divās pārāka izrādījās Kontaveita. Vienīgo uzvaru savstarpējās spēlēs liepājniece izcīnīja 2016.gadā.

Jau ziņots, ka pirmajā mačsacīkstes spēlē pasaules ranga 1333.rakete Ozoliņš pārliecinoši uzvarēja Ivanovu, kurš pasaules rangā ieņem 738.vietu, ar 6-1, 6-3.

Pēc pirmās sieviešu vienspēles paredzēta vīriešu dubultspēle, kuras dalībnieki vēl nav zināmi, bet plkst.18 notiks svinīgā atklāšanas ceremonija.

Turnīrā būs kopā 11 spēles - astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle.

Turnīrs norit Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. "Tondi" tenisa centrā trešdien paredzētas piecas spēles - četras vienspēles un viena dubultspēle, bet dienu vēlāk būs seši dueļi, no kuriem pēdējais būs jauktā dubultspēle.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā ir Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kāris Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāv ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaia Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.). Igaunijas trešā rakete sieviešu tenisā ir Jeļena Maligina, kas WTA rangā atrodama 574.pozīcijā.

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu