RFS septiņu vārtu "Optibet" futbola virslīgas spēlē pieveic "Valmieru"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Futbola klubs RFS/Facbook

"Optibet" futbola virslīgas duelī trešdien Rīgā valsts vicečempione RFS savā laukumā atspēlēja deficītu un izcīnīja uzvaru pār "Valmieru".

RFS savā laukumā sagrāva "Valmieru" ar 5:2 (2:1).

Divus vārtus RFS labā guva Darko Lemajičs, bet vēl izcēlās arī Sedriks Kuadio, Tomāšs Šimkovičs un Činonso Ofors. Viesiem abus vārtus guva Toluvalase Arokodare.

Spēles pulkstenis beidza tikšķēt pirmo minūti, kad RFS nokļuva iedzinēju lomā. Piespēle gar soda laukuma līniju tika adresēta tieši iepretī vārtiem esošajam Toluvalasem Arokodarem, kurš bez bumbas apstrādāšanas ar kreiso kāju trieca to apakšējā labajā vārtu stūrī, skarot vārtsargu Daņilo Kučeru, kurš, izskatās, nedaudz kļūdījās. Tie Arokodarem bija sestie vārti čempionātā, izvirzoties trešajā vietā līgas vārtu guvēju sarakstā.

Devītajā minūtē mājinieki rezultātu izlīdzināja, vārtsarga Rūdolfa Oskara Solohas tuvu atvairīto bumbu vārtos iedzenot Sedrikam Kuadio, - 1:1.

Vēl pēc divām minūtēm rezultāts bija jau 2:1 RFS labā, šoreiz vārtus ar nelielu rikošetu un atsišanos pret zemi gūstot Tomāšam Šimkovičam.

Turklāt vārtu gūšanas momentu bija vel krietni vairāk. Tā tas turpinājās arī otrajā puslaikā, tikai aktīvāk jau spēlēja viesi, kas viņiem arī vainagojās ar gūtajiem vārtiem mača 56.minūtē. Ar Žiljēna Selestīna sitienu ar galvu mājinieki vēl tika galā, taču īstajā vietā bija Arokodare, kurš no sākuma sita ar kāju, tad ar korpusu ievirzīja bumbu vārtos, gūstot savus septītos vārtus sezonā un panākot komandasbiedru Emersonu Santanu Deuslesiānu, - 2:2.

68.minūtē mājiniekus vadībā ar saviem trešajiem vārtiem sezonā izvirzīja Darko Lemajičs, kurš izmantoja teicamu Aleksandra Solovjova centrējumu. Tikai divas minūtes vēlāk no kreisa soda laukuma stūra Lemajičam tika atļauts uzsist pa vārtiem, un bumba ar loku ielidoja vārtu tālajā stūrī - 4:2.

84.minūtē individuālo meistarību nodemonstrēja Činonso Ofors. Viņa sitienu pretuzbrukumā atvairīja vārtsargs Soloha, taču Ofors bumbu panāca un no ļoti šaura leņķa raidīja to vārtos starp vārtsarga muguru un tuvējo vārtu stabu - 5:2.

Abas komandas šosezon tikās 20.jūnijā, kad RFS viesos guva pārliecinošu panākumu ar 4:0.

Ceturtdien virslīgas čempionātā paredzētas vēl četras spēles: "Daugavpils" uzņems "Jelegavu", "Liepāja" viesosies pie "Metta", "Tukums 2000"/TSS savā laukumā cīnīsies ar "Ventspili", bet "Riga" galvaspilsētā spēkosies ar Jūrmalas "Spartaku".

Virslīgas līderpozīcijās pēc desmit kārtām joprojām ir "Riga", kas iekrājusi 27 punktus. Tikpat punktu tagad ir RFS, taču 11 spēlēs. Trešo vietu ar 17 punktiem deviņos dueļos iekrājis Jūrmalas "Spartaks", 15 punkti 11 mačos ir "Valmierai", 14 punkti - "Ventspilij", bet "Jelgavai" ir 12 punkti. Tālāk ar 11 punktiem deviņās spēlēs seko "Liepāja", desmit punkti ir "Daugavpilij", astoņus punktus iekrājusi "Metta" komanda, kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie diviem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu