Itālija līdz 15. oktobrim pagarina ārkārtas stāvokli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Itālijas parlaments trešdien apstiprināja ārkārtas stāvokļa pagarināšanu līdz 15. oktobrim, nodrošinot valdībai lielāku elastību cīņā ar koronavīrusa pandēmiju.

Ārkārtas stāvokļa režīms valdībai ļauj izvairīties no liekas birokrātijas un paātrināt lēmumu pieņemšanu, valstij nonākot posta situācijā vai izraisoties katastrofām, tādām kā zemestrīces vai plūdi.

Itālija bija pirmā Eiropas valsts, kas smagi cieta Covid-19 pandēmijā, un vairāk nekā divi mēneši, kas pavadīti stingrā karantīnas režīmā, nodarījuši smagu kaitējumu tautsaimniecībai.

Līdzšinējā lēmuma termiņš beidzas 31.jūlijā.

Itālijas Senāts otrdienas vakarā apstiprināja ārkārtas stāvokļa pagarināšanu, un trešdien analoģisku lēmumu pieņēma apakšnams ar 286 pret 221 balsi, pieciem deputātiem atturoties.

"Diemžēl pandēmija šodien pilnībā nav beigusies, pat ja tās iespaids ir lielākā mērā savaldīts un ģeogrāfiski ierobežots," trešdien sacīja premjerministrs Džuzepe Konte, likumdevējiem norādot, ka ārkārtas stāvoklis obligāti nenozīmēs jaunu stingras izolācijas režīmu ieviešanu.

Itālijā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pārsniedzis 35 000, vairāk nekā 246 000 apstiprināta inficēšanās ar koronavīrusu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu