"Rodijs spēlē ar ārkārtēju pārliecību." Kuruca treneris veltījis latvietim augstas uzslavas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" Latvijas spēlētāja Rodions Kurucs spējis atrast pārliecību par saviem spēkiem, sarunā ar dienas laikrakstu "New York Post" saka "Nets" galvenais treneris Žaks Vons.

Trijos pārbaudes mačos jūlijā Kurucs vidēji guvis 13,3 punktus, izcīnījis piecas atlēkušās bumbas un iemetis 58,3 procentus metienu. Turklāt Kurucs no 12 trīspunktniekiem ir iemetis astoņus.

"Rodijs spēlē ar ārkārtēju pārliecību. Viņš var pieļaut kļūdas, bet viņš ir iemācījies pāriet pie nākamās epizodes," saka kluba pagaidu galvenais treneris Vons. "Tātad tās ir izaugsmes un brieduma pazīmes. Tas ļāva viņam vienkārši izmantot talantus, kas viņam ir, un viņš mācās tos izmantot."

Laikraksts pirms sezonas pārtraukšanas salīdzina Kuruca sniegumu ar amerikāņu kalniņiem.

No pēdējām 14 spēlēm pirms koronavīrusa pauzes Kurucs nespēlēja sešās "Nets" spēlēs, citās bija neaktīvs un vidēji mačā guva tikai 1,3 punktus. Viņš nebija iemetis nevienu no 11 trīspunktniekiem, un kopš 5.februāra viņš nebija izdarījis nevienu trīspunktu metienu.

Laikraksts vēsta, ka Kurucs šobrīd amerikāņu kalniņos dodas uz augšu, salīdzinot ar laiku pirms sezonas pārtraukšanas martā. Pateicoties trim pārbaudes spēlēm, pēdējā no tām gūstot nelielu gūžas savainojumu, viņš ir krietni uzlabojis savas pozīcijas pirms piektdienas spēles pret Orlando "Magic", vēstīts laikraksta slejās.

"Esmu liels pārliecības par saviem spēkiem piekritējs. Jūs domājat, ka šie puiši ir NBA spēlētāji un viņiem vajadzētu staigāt apkārt ar pārliecību. Taču tas dažkārt var mainīties," saka Vons, piebilstot, ka Kuruca gūžas savainojums nav nopietns.

Turklāt tiek uzsvērts, ka augšupeja 2,06 metrus garajam un 103 kilogramus smagajam latvietim padevusies, spēlējot par rezerves centru. Viņš met no trīspunktu metienu līnijas pret smagajiem centra spēlētājiem vai apspēlē tos, kas iznāk pretī.

"Tam ir milzīga nozīme laukuma izmantošanā," saka Keriss Leverts. "Ja Rodijs ir piektais numurs, viņam ir neatbilstošs pretspēlētājs. Viņam ir tik liels ātrums. Un viņš arī pieņem labākus lēmumus. Mēs viņam uzticamies ar bumbu ārpusē neatkarīgi no tā, vai viņš izmet, vai arī driblē un veido spēli kādam citam. Un tas tikai padara laukumu daudz lielāku."

Tiek lēsts, ka Džeretam Alenam nepavadot laukumā daudz vairāk par 30 minūtēm un jaunpienācējam Dontam Halam nepaātrinoties, Kurucs visticamāk pavadīs laukumā vairāk laika kā Alena rezervists.

"Pārejot starp posteņiem viņš ir paveicis lielisku darbu. Mēs prasām viņam bieži, spēli trešā un ceturtā numura pozīcijā mainīt pret piekto," saka Alens. "Viņš ir paveicis lielisku darbu, apgūstot to. Viņš ir spējis iekļauties lomā un izdarīt spiedienu uz grozu. Un jūs esat redzējuši šajās pāris spēlēs, ka viņš spēlē iemet divus ar pusi trīspunktniekus."

Ar atlikušo divu gadu debitanta līgumu par nieka 3,6 miljoniem ASV dolāru darījumam viņš izskatās kā tīras peļņas darījums, šā brīža basketbolista spēli vērtē laikraksts.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu