Tramps pieļauj ASV prezidenta vēlēšanu atlikšanu

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

ASV prezidents Donalds Tramps, kas sācis aptaujās ievērojami atpalikt, ceturtdien pieļāvis novembrī gaidāmo vēlēšanu atlikšanu Covid-19 pandēmijas un iespējamās "krāpšanās" dēļ.

"Atlikt vēlēšanas, kamēr cilvēki var pienācīgi, droši un nebaidoties balsot???" tviterī vaicā Tramps.

"Ar vispārēju balsošanu pa pastu (nevis balsošanu neklātienē, kam nav ne vainas) 2020.gada vēlēšanas būs visneprecīzākās un viskrāpnieciskākās vēsturē. Tas ASV būs milzu apkaunojums," piebildis Baltā nama saimnieks.

Taču vēlēšanu datumu, kas ar likumu ir noteikts 3.novembrī, var mainīt vienīgi Kongress, un, demokrātiem kontrolējot Pārstāvju palātu, tas ir mazticami.

Iepriekš Tramps ir uzstājis, ka nesaskata nekādu problēmu vēlēšanu sarīkošanā.

Taču koronavīrusa pandēmija daudzviet ASV joprojām nav pakļauta kontrolei, tostarp tādos republikāņu kontrolētos štatos kā Florida un Teksasa.

Gada sākumā notikušo priekšvēlēšanu laikā vairākas pavalstis balsošanu atlika, vai arī samazināja vēlēšanu iecirkņu skaitu.

Turklāt atcelti visi lielākie sporta pasākumi, un pastāv šaubas vai septembrī savas durvis atkal vērs skolas un universitātes.

Tajā pašā laikā Tramps kategoriski pretojas demokrātu centieniem paplašināt balsošanu pa pastu, apgalvojot, ka tas vairos krāpšanās iespējas.

Viņa pretinieki apgalvo, ka neesot nekādu pierādījumu, kas šādus apgalvojumus apstiprinātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu