"Paskatījos un viņš bija izgaisis!" Pļavnieku kapos sirojošs zaglis aplaupa pensionārus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Kāda pensionāre, apciemojot savu tuvinieku kapus Rīgā, Pļavniekos, nesen kļuvusi par zādzības upuri, vēsta raidījums "Degpunktā".

Sievietei uzglūnējis garnadzis brīdī, kad apkārt nav bijis neviena, kam palūgt palīdzību.

"Viņš tur stāvēja un grozījās uz visām pusēm. Domāju, ko viņš tā skatās. Pagrozījos, skatos – neviena cilvēka apkārt nav. Man bailīgi palika, domāju – viņš kaut ko grib," stāsta Vallijas kundze.

Viņa sapratusi, ka šādā situācijā viņai var nākties atvadīties ne tikai no mantām, bet arī no dzīvības. Sieviete nolēmusi upurēt somiņas saturu, uzkarot to uz krusta un attaisot rāvējslēdzēju.

"Šausmīgas bija bailes. Es redzēju, kā viņš pārskrēja pāri celiņam un momentā pazuda… Šeit tak krūmi! Kā es noliecos, viņš varēja man pa galvu. Tāpēc domāju, lai viņš paņem. Speciāli aizgāju pēc ūdens. Kamēr es pēc ūdens gāju, tikmēr viņš man te visu izvilka," atminas sieviete.

Izrādās Vallijas gadījums nebūt nav vienīgais Pļavnieku kapos. Par līdzīgu gadījumu viņai pastāstījusi kāda cita nejauši sastapta kundze.

Vallija par zādzību informējusi kapu administrāciju, bet policijā nav vērsusies. Rīgas domes kapsētu pārvaldē atzīst, ka līdzīga informācija regulāri tiek saņemta no daudziem kapu apmeklētājiem, bet cīņa ar zagļiem ir ļoti sarežģīta.

"Patiešām zādzību īpaši vasarā ir daudz, mēs saņemam tieši Kapsētu pārvaldē katru nedēļu iesniegumus par zādzībām. No savas puses, ja mēs saņemam, mēs pārsūtam uz Valsts policiju, par katru lietu policija ierosina krimināllietu. Vasarā šī problēma patiešām ir aktuāla. Vairākās kapsētās ir videonovērošanas kameras, bet pārsvarā tās ir pie kapsētu kantoriem. Jāsaprot, ka teritorijā, kur ir daudz koku un nav elektrības, nav iespējams nodrošināt videonovērošanu. Man liekās, ka efektīvākais un labākais risinājums ir tieši kapsētu patrulēšana," Rīgas domes Kapsētu pārvaldes priekšnieks Igors Svincickis.

Pašvaldības policija saka, ka velta lielas pūles, apbraukājot galvaspilsētas kapus, bet to teritorijas aizņem 450 hektārus, un saprotams, ka patruļu iespējas ir ierobežotas.

Par pārkāpumiem un noziegumiem kapu teritorijās var ziņot policijai pa tālruni 67037811 vai 110.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu