Tiesa pagarinājusi bēdīgi slavenā Jefremova mājas arestu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Tiesa pagarināja aktiera Mihaila Jefremova mājas arestu uz sešiem mēnešiem - līdz 2021. gada 22. janvārim.

Maskavas Presnenskas rajona tiesā Mihaila Jefremova apcietinājuma termiņš mājas arestā ir pagarināts par sešiem mēnešiem no dienas, kad tiesa ir saņēmusi krimināllietu, vēsta tiesas preses dienests.

Pirmā tikšanās par lietu pret aktieri pēc būtības notiks 5. augustā. Savukārt cietušās puses advokāts Aleksandrs Dobrovinskis publikācijai sacīja, ka tiesa galējo spriedumu Jefremova lietā varētu pasludināt šā gada augustā. Viņš arī sacīja, ka tiesa māksliniekam mājas aresta laikā liegusi divu stundu garu pastaigu.

Iepriekš Mihaila Jefremova advokāts Elmans Pašajevs žurnālistiem apstiprināja, ka aktieris neatzīst savu vainu fatālajā negadījumā. Cilvēktiesību aktīvists par to pastāstīja tiešraidē raidījumā "60 minūtes". Mediji atzīmē, ka Pašajevs viennozīmīgi neatbildēja uz klātesošo jautājumiem par to, vai aizstāvība noliedz, ka Jefremovs negadījuma brīdī vadīja automašīnu.

"Es neesmu teicis, ka Jefremovs brauca vai nē, es teicu, ka mēs savu vainu neatzīstam," viņš teica.

Pašajevs solīja, ka visi pierādījumi tiks iesniegti tiesā.

Trešdien, 29. jūlijā, norisinājās Maskavas Presnenskas tiesas sēde Mihaila Jefremova lietā. Tikšanās priekšvakarā aktiera aizstāvība iesniedza lūgumu atlikt tiesas sēdi uz laiku pēc 5. augusta sakarā ar nodarbinātību citos procesos. Sanāksme tika atlikta Jefremova advokātu prombūtnes dēļ.

Atgādinām, ka 20. jūlijā kļuva zināms, ka Maskavas prokuratūra apstiprināja apsūdzību aktiera Mihaila Jefremova lietā. Viņš tika apsūdzēts par satiksmes noteikumu pārkāpšanu reibuma stāvoklī, kā rezultātā gājis bojā cilvēks. Maksimālais sods saskaņā ar šo pantu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz 12 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu