F-1 pilots saņēmis pozitīvu Covid-19 testu un būs spiests izlaist nākamo posmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Serhio Peress
Serhio Peress Foto: Reuters/ScanPix

F-1 komandas "Racing Point" braucējam meksikānim Serhio Peresam organismā fiksēta koronavīrusa klātbūtne, un viņam dalība Lielbritānijas "Grand Prix" ir liegta, ceturtdien ziņo "Racing Point" komanda.

30 gadus vecajam "Racing Point" vienības pilotam bija jāgaida vēl vieni ceturtdien veikto analīžu rezultāti, jo iepriekšējo analīžu rezultāti nebija viennozīmīgi.

Tāpēc Peress nokavēja obligāto preses konferenci pirms svētdienas sacensībām.

"Pēc paziņojuma, ka Serhio ir pozitīvi Covid-19 pārbaudes rezultāti Silverstonas trasē pirms Lielbritānijas "Grand Prix", komanda ar nožēlu paziņo, ka viņš nevarēs piedalīties šīs nedēļas nogales sacensībās," teikts "Racing Point" komandas paziņojumā.

30 gadus vecais meksikānis ir pirmais F-1 pilots, kam bijušas pozitīvas koronavīrusa analīzes, kopš pasaules čempionāta novēlotā sākuma jūlijā Austrijā ar stingriem testēšanas protokoliem.

"Serhio fiziski jūtas labi un ir labā garastāvoklī, taču viņš turpinās pašizolāciju saskaņā ar attiecīgo sabiedrības veselības aizsardzības iestāžu vadlīnijām, un galvenā prioritāte būs komandas un sporta veida drošība," piebilda komanda.

Līdz šim iekavētās F-1 sezonas pirmajās trīs sacīkstēs pilotu vai komandas darbinieku vidū nebija bijis neviens pozitīvs koronavīrusa gadījums.

Pēc trijiem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 63 punktiem ir Lūiss Hamiltons, kuram ar 58 punktiem seko Valteri Botass. 33 punkti ir Maksam Verstapenam, 26 punkti - Lendo Norisam, bet pa 22 punktiem guvuši Aleksandrs Albons un Serhio Peress.

Nākamais posms Lielbritānijas "Lielās balvas" izcīņā notiks 2.augustā Silverstonas trasē Lielbritānijā.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu