Covid-19 ⟩ Lielbritānija atliek ierobežojumu tālāku mazināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Boriss Džonsons.
Boriss Džonsons. Foto: Reuters/ScanPix

Vairojoties bažām par jaunu koronavīrusa gadījumu skaita pieaugumu, Lielbritānija  piektdien, 31. jūlijā, atlikusi tālāku Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu mazināšanu, kā arī paziņojusi par jauniem karantīnas noteikumiem miljoniem mājsaimniecību Anglijas ziemeļos.

Tādu uzņēmumu atvēršana kā kazino, boulinga centri un slidotavas, kas saistīta ar paaugstinātu risku, bija paredzēta sestdien, taču tagad tā tiks atlikta vismaz līdz 15. augustam. Arī iecere atsākt priekšnesumus telpās, kā arī pilotrežīmā atsākt sporta pasākumus ar lielāku apmeklētāju skaitu atlikta, pavēstīja premjerministrs Boriss Džonsons.

"Es esmu to jau teicis, ka mūsu sabiedrības un ekonomikas atvēršanas plāni ir saistīti ar zināmiem nosacījumiem, ka mēs nekautrēsimies spiest uz bremzēm, ja tas būs nepieciešams. Atbilstoši mūsu izvērtējumam mums tagad vajadzētu spiest uz bremzes pedāli," brīfingā Dauningstrītā sacīja premjers.

Džonsons šonedēļ jau brīdināja par inficēšanās gadījumu "otro vilni" Eiropā, un tagad norāda, ka Lielbritānijā pieaugošo inficēšanās gadījumu kontekstā "nedrīkst būt bezrūpīga".

Dažas stundas pirms Džonsona paziņojuma valdība noteica jaunus karantīnas pasākumus reģionam Anglijas ziemeļos - Lielajai Mančestrai, kā arī Lankašīras un Jorkšīras daļām -, aizliedzot telpās tikties dažādu mājsaimniecību cilvēkiem. Reģionā mīt aptuveni četri miljoni cilvēku.

Jaunie ierobežojumi ieviesti, jo cilvēki "tiekas un neievēro sociālo distancēšanos", skaidroja veselības ministrs Mats Hankoks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu